A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Nyári sajtleves sárgadinnyével

Száraz Zsuzsanna receptje

2018. július 19.
  • 250 g friss, krémes kecskesajt
  • 150 g házi krémsajt
  • 1-2 dl zöldségalaplé (a sajtok állagától függően)
  • 1 db kis chili paprika kimagozva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, fehér bors, szerecsendió-virág
  • pár szál koriander, petrezselyem és snidling
  • kevés lime-lé és -héj

LEVESBETÉT:

  • egy szelet sárgadinnye vékony, sarló alakú csíkokra vágva
  • szárazra pirított bacon
  • chilipor
  • frissen tört fekete bors
  • friss koriander
  • friss kecskesajt
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Apróra vágjuk a chilit és a fokhagymát, és kevés olívaolajon, forró serpenyőben megforgatjuk. Ráöntjük a zöldségalaplét, felmelegítjük, és belekeverjük a sajtokat. Nem forraljuk fel, csak addig hagyjuk a lángon, míg teljesen elolvadnak a sajtok, közben borsozzuk, reszelt szerecsendióval vagy a virágával ízesítjük, lime-héjat reszelünk bele, a levével kicsit savanyítjuk, és ha szükséges, sózzuk. A tűzről levéve belekeverjük a felaprított zöld fűszereket, és ha sűrűnek vagy túl intenzívnek ítéljük, tejjel hígíthatjuk vagy tejszínnel lágyíthatjuk. Melegen, de nem forrón tálaljuk.





chili , koriander , kecskesajt , krémsajt , sárgadinnye