Receptek

Nyúlcomb-zöldségcurry

Fülepi Kálmán receptje

2020. szeptember 7.

KONFITÁLT NYÚLCOMB
HOZZÁVALÓK:

  • 4 db nyúlcomb
  • kacsazsír
  • kakukkfű
  • só, bors
  • fokhagyma
  • rozmaring

CURRY
HOZZÁVALÓK:

  • 1 ek sárga currypaszta
  • 1 db sárgarépa
  • 1/4 db zeller
  • 1 db gyökér
  • 5 dl kókusztej
  • 2 db kaffer lime levél
  • 1 szál thai citromnád
  • 1 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 15 g gyömbér
  • 2 dl csirkealaplé

BETÉT
HOZZÁVALÓK:

  • sóban sült cékla
  • blansírozott sárgarépa
  • zsengeborsó
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

KONFITÁLT NYÚLCOMB ELKÉSZÍTÉSE:
Az elősózott nyúlcombot a fűszerekkel puhára konfitáljuk. Tálaláskor pecsenyeszafttal glaszírozzuk.

CURRY ELKÉSZÍTÉSE:
A zöldségeket a pasztával és a járulékos anyagokkal lepirítjuk, majd a kókusztejjel és a csirkealaplével puhára főzzük. Turmixoljuk és passzírozzuk.

BETÉT ELKÉSZÍTÉSE:
A tálalás előtt vajon átpirítjuk.


nyúlcomb , kacsazsír , kakukkfű , fokhagyma , rozmaring , currypaszta , sárgarépa , zeller , gyökér , kókusztej , kaffer lime levél , thai citromnád , hagyma , gyömbér , csirkealaplé , cékla , borsó

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra