Fülepi Kálmán receptje
2020. szeptember 7.KONFITÁLT NYÚLCOMB
HOZZÁVALÓK:
- 4 db nyúlcomb
- kacsazsír
- kakukkfű
- só, bors
- fokhagyma
- rozmaring
CURRY
HOZZÁVALÓK:
- 1 ek sárga currypaszta
- 1 db sárgarépa
- 1/4 db zeller
- 1 db gyökér
- 5 dl kókusztej
- 2 db kaffer lime levél
- 1 szál thai citromnád
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 15 g gyömbér
- 2 dl csirkealaplé
BETÉT
HOZZÁVALÓK:
- sóban sült cékla
- blansírozott sárgarépa
- zsengeborsó
KONFITÁLT NYÚLCOMB ELKÉSZÍTÉSE:
Az elősózott nyúlcombot a fűszerekkel puhára konfitáljuk. Tálaláskor pecsenyeszafttal glaszírozzuk.
CURRY ELKÉSZÍTÉSE:
A zöldségeket a pasztával és a járulékos anyagokkal lepirítjuk, majd a kókusztejjel és a csirkealaplével puhára főzzük. Turmixoljuk és passzírozzuk.
BETÉT ELKÉSZÍTÉSE:
A tálalás előtt vajon átpirítjuk.
nyúlcomb , kacsazsír , kakukkfű , fokhagyma , rozmaring , currypaszta , sárgarépa , zeller , gyökér , kókusztej , kaffer lime levél , thai citromnád , hagyma , gyömbér , csirkealaplé , cékla , borsó