Receptek

Padlizsánterrin

Kalla Kálmán receptje

2020. július 21.
  • 75 dkg padlizsán meghámozva
  • 20 dkg kápiapaprika
  • 1/2 csésze olívaolaj
  • 20 dkg fetasajt
  • 1 ek bazsalikom, finomra vágva
  • 4 adag leveles saláta
  • 2 db citrom
  • olívabogyó
  • só, bors

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A padlizsánt 10 mm vastagon hosszában felszeleteljük, megsózzuk, és egy fél órát állni hagyjuk. A paprikát bő olajban jól megsütjük, hogy a bőrét le tudjuk húzni. Ha lehúztuk a bőrét, kimagozzuk, az ereket kivágjuk, és a húsát széles lapokra vágjuk.

A padlizsánszeletek mindkét oldalát grill-lapon pirosra sütjük,

majd tálcára tesszük, megborsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és megszórjuk bazsalikommal.

Egy terrinformába beleteszünk 2 sort a sült padlizsánból, majd erre egy sor sült paprika kerül. Így ismételjük, míg a formánk majdnem megtelik vele.

A tetejére tesszük a fetasajtot 15 mm vastagon. Végül egy nagy padlizsánszelettel betakarjuk, és

egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Kiborítjuk a formából, és ujjnyi vastagon felszeleteljük, óvatosan, hogy ne csússzon szét. A szeleteket a saláta mellé tálaljuk, meglocsoljuk olívaolajjal, olívabogyót és fél citromot adunk mellé.



olívabogyó , kápia , padlizsán , fetasajt , olívaolaj , leveles saláta , bazsalikom , citrom