A padlizsánt 10 mm vastagon hosszában felszeleteljük, megsózzuk, és egy fél órát állni hagyjuk. A paprikát bő olajban jól megsütjük, hogy a bőrét le tudjuk húzni. Ha lehúztuk a bőrét, kimagozzuk, az ereket kivágjuk, és a húsát széles lapokra vágjuk.
A padlizsánszeletek mindkét oldalát grill-lapon pirosra sütjük,
majd tálcára tesszük, megborsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és megszórjuk bazsalikommal.
Egy terrinformába beleteszünk 2 sort a sült padlizsánból, majd erre egy sor sült paprika kerül. Így ismételjük, míg a formánk majdnem megtelik vele.
A tetejére tesszük a fetasajtot 15 mm vastagon. Végül egy nagy padlizsánszelettel betakarjuk, és
egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Kiborítjuk a formából, és ujjnyi vastagon felszeleteljük, óvatosan, hogy ne csússzon szét. A szeleteket a saláta mellé tálaljuk, meglocsoljuk olívaolajjal, olívabogyót és fél citromot adunk mellé.