Receptek

Padlutka

Kóstoló Kárpátaljáról, Pákozdi Judit–Punykó Mária receptje

2020. augusztus 1.
  • 3 fej saláta

  • 1-2 zsenge fokhagymaszár
  • 1 l savó
  • 1 ek liszt
  • 2 dl tejföl

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

A salátát többször váltott vízben megmossuk, lecsöpögtetjük, metéltre vágjuk, megsózzuk, majd

egy negyedórát állni hagyjuk.

Közben a fokhagymaszárat a savóba vágjuk, majd a kissé kinyomkodott salátát beledobjuk és felforraljuk.

Végül a lisztet a tejföllel simára keverjük, és a salátát behabarjuk vele.

Ha kell, utánasózzuk, még egyszer felforraljuk és tálaljuk.



fokhagymaszár , savó , liszt , tejföl , saláta

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra