Krausz Gábor receptje
2018. április 11.- 425 g liszt
- 400 g cukor
- 15 g szódabikarbóna
- 10 g őrölt fahéj
- 5 g őrölt gyömbér
- 10 g só
- 450 ml napraforgóolaj
- 8 db tojás
- 750 g reszelt sárgarépa
- 18 g reszelt narancshéj
- 60 ml narancslé
- 150 g darát dió
- 5 g vaníliaesszencia
KRÉM
HOZZÁVALÓK:
- 325 g vaj
- 900 g Philadelphia krémsajt
- 400 g porcukor
- 60 ml narancslé
- 3 g narancshéj
- 5 g vaníliaesszencia
- 1 g só
KRÉM ELKÉSZÍTÉSE:
Krémesítsük ki a vajat, adjuk hozzá a cukrot és a többi hozzávalót, majd a krémsajtot. A piskótalapokat kenjük meg vékony réteg narancslekvárral, majd egy réteg krémet simítsunk középre, és kenjük be vele körbe is a tortát. Szórjuk meg az oldalát darált dióval, a tetejét liofilizált málnával, és pár órára tegyük be a hűtőbe, mielőtt felvágjuk.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/06/30/-SEB4761-770x_.jpg?token=eb81285ee121f3ff6d5e2ec771371870)
narancs , gyömbér , fahéj , répa , liszt , szódabikarbóna , napraforgóolaj , tojás , narancslé , dió , vaníliaesszencia , vaj , Philadelphia krémsajt , porcukor