A csokoládés alaphoz a vajat 180 gramm csokoládéval vízgőz felett felolvasztjuk, és a gőzről levéve félrerakjuk. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzácsurgatjuk a folyékony csokoládét. A lisztet, sót, sütőport és az aprított étcsokoládét óvatosan hozzákeverjük a masszánkhoz, majd egy 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
150 °C-on 20-25 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A ricottát a porcukorral összekeverjük, az apróra vágott gyümölcsöket beleforgatjuk. A tejszínből kemény habot verünk, és óvatosan a ricottához keverjük, majd a formák előkészítéséig hűtőbe tesszük.
A csokoládés alapunkból 6 db 7 cm-es kört szaggatunk ki.
A 7 cm-es tortakarikák oldalát sütőpapírral kibéleljük, és belehelyezzük a csokoládés alapot. A habzsákba sima habcsövet rakunk, olyan vastagságút, hogy a felaprózott gyümölcsök is átférjenek. A krémet a hat forma között elosztjuk, majd dermedésig a hűtőben tároljuk.
Tálalás előtt a tetejét gazdagon megrakjuk kandírozott gyümölcsökkel.