A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Skót tojás

Krausz Gábor receptje

2018. március 23.
  • 4 db tojás
  • 10 dkg darált sertéslapocka
  • 8 dkg darált véres hurka
  • 4 dkg darált füstölt kolozsvári szalonna
  • 2 dkg darált mangalica-kenyérszalonna
  • 2 db salottahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • petrezselyem, kakukkfű, rozmaring apróra vágva
  • 1 tk dijoni mustár
ADAG: 2 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A hentest megkérhetjük, hogy darálja le nekünk a húst, majd mindent jól keverjünk össze. A tojásokat öt percig főzzük, majd hideg víz alatt hűtsük le, és óvatosan pucoljuk meg.

Közben az apróra vágott salottát és fokhagymát kevés vajon pirítsuk üvegesre, majd keverjük a húsmixhez. Adjuk hozzá a mustárt, a zöldfűszereket, sózzuk, borsozzuk.

Finom mozdulatokkal vonjuk körbe a tojást annyi darált húsmixszel, hogy szépen körbeölelje. Panírozásig hagyjuk lefóliázva a hűtőben.

Lisztben, tojásban, pankomorzsában panírozzuk, majd 160 °C-os olajban süssük szép aranybarnára. Tálalhatjuk párolt lila káposztával, burgonyapürével és bacon csipsszel.


rozmaring , fohagyma , kakukkfű , tojás , darált sertéslapocka , darált véres hurka , füstölt kolozsvári szalonna , mangalica-kenyérszalonna , salottahagyma , babérlevél , petrezselyem , dijoni mustár

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra