Receptek

Tárkonyos hideg meggyleves

Jahni László a Kistücsök Étterem séfjének receptje

2023. június 27.

80 dkg meggy

60 g cukor

1,6 l víz

csipet só

friss tárkony

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Előző nap a mosott, ­magozott meggy 1/3-át napon kiszárítjuk. A többit 1,6 l vízben a cukorral felforraljuk (gézbe csomagolva a magot is hozzáadhatjuk, remek ízzel gazdagítja), majd krémesre turmixoljuk, ­enyhén megsózzuk és hozzáadjuk a friss, vágott tárkonyt. Tehetünk még 1-2 kanál házi, zsíros tejfölt is bele. Tálalásnál a kihűtött levest ráöntjük a szárított meggyre, és pár csepp olajjal (mandula, sárgabarack, olíva) fokozhatjuk az ízhatást.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra