Receptek

Tom Kha Gai leves

Parázs Thai Étterem receptje

2021. július 20.
  • 2 tk piros currypaszta
  • 1 db salotta
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 6 szelet galangagyökér
  • 250 g csirkemell
  • 20 dkg siitake vagy csiperkegomba
  • 4 dl csirkealaplé
  • 4 dl kókusztej
  • 2 db thai citromfű
  • 3 db piros csili
  • kaffir lime levele
  • friss korianderlevél
  • lime
  • halszósz
  • étolaj
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A felforrósított olajhoz adjuk a currypasztát, pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott salottát és fokhagymát.

Jönnek a fűszerek, a galanga, a citromfű, a csili és a kaffir lime levele. Átforgatjuk, majd felöntjük húslevessel, és 10 percig főzzük.

Beletesszük a kockákra vágott csirkemellet és a gombát, hozzá adjuk a kókusztejet, majd lassú lángon még 10 percig főzzük.

Halszósszal, lime levével ízesítjük, korianderlevéllel tálaljuk.


currypaszta , salotta , fokhagyma , csirkemell , csirkealaplé , galangagyökér , siitake , kókusztej , thai citromfű , kaffir lime , csili , korianderlevél , halszósz , étolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra