Parázs Thai Étterem receptje
2021. július 20.- 2 tk piros currypaszta
- 1 db salotta
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 6 szelet galangagyökér
- 250 g csirkemell
- 20 dkg siitake vagy csiperkegomba
- 4 dl csirkealaplé
- 4 dl kókusztej
- 2 db thai citromfű
- 3 db piros csili
- kaffir lime levele
- friss korianderlevél
- lime
- halszósz
- étolaj
A felforrósított olajhoz adjuk a currypasztát, pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott salottát és fokhagymát.
Jönnek a fűszerek, a galanga, a citromfű, a csili és a kaffir lime levele. Átforgatjuk, majd felöntjük húslevessel, és 10 percig főzzük.
Beletesszük a kockákra vágott csirkemellet és a gombát, hozzá adjuk a kókusztejet, majd lassú lángon még 10 percig főzzük.
Halszósszal, lime levével ízesítjük, korianderlevéllel tálaljuk.
currypaszta , salotta , fokhagyma , csirkemell , csirkealaplé , galangagyökér , siitake , kókusztej , thai citromfű , kaffir lime , csili , korianderlevél , halszósz , étolaj