Cikkek

Magyar Konyha

2025. február 13.

desszert , valentin nap , túrógombóc , linzer , créme brülée , virágfánk , brownie

Ahogy a mondás tartja, Szent Bálint napján örülnek a virágosok, és dörzsölik a tenyerüket a cukrászok. A legjobb meglepetés persze saját kézzel készül. Mutatunk öt Valentin napi finomságot, túl a macaronokon.


Meggyes rezgő linzer



Májkel Zsolt receptje könnyen elkészíthető, mutatós, és semmi nem kell hozzá, amit ne lehetne könnyen beszerezni tél végén is. Arról nem is beszélve, hogy a meggylekvárnak köszönhetően milyen pompás színei vannak! Tovább a recepthez!


Csokoládés crème brûlée pirított mandulával



Tény, hogy el lehet vele időzni, de roppant elegáns, és kit ne venne le a lábáról egy házi készítésű crème brûlée, pláne, ha csokis? Varga Csaba és Hamza Imre receptjében pedig nagyon is az! Tovább a recepthez!


Túrógombóc, pisztácia, málna



Minden színében a tavaszt idézi, és másodpercek alatt levesz a lábáról akárkit. De hát ez a cél, nem? Kozma Péter túrógombóca tökéletes ünnepi fogás! Tovább a recpethez!


Szabi, a pék virágfánkja



Tény, hogy nem az az étel, amelyet munka után, 10 perc alatt összedobhatunk. De hétvégén bátran próbálkozzunk vele, hiszen az eredmény a belefektetett munka minden percét megéri! Tovább a recepthez!


Mogyorós brownie, gyümölcsragu, vaníliás tejföl



Ízvihar. Tivadar György brownieja sokkal több, mint egy hagyományos brownie! A vaníliás tejföl kellemet, az erdei gyümölcsökből készült ragu pedig a rafinériát adja hozzá. Felejthetetlen! Tovább a recepthez!


Kapcsolódó cikkek

Recept ajánló