Receptek

A tökéletes kombó: Almás pite madártejjel

Balogh Szabolcs, a derecskei Almavirág Étterem séfje receptje

2025. február 7.

Hozzávalók: 60 dkg liszt

25 dkg vaj

3 tojássárgája

10 dkg cukor

2,5 dl tejföl


Puding Hozzávalók:

200 ml tej

150 ml tejszín

1/2 vaníliarúd

4 db tojássárgája

25 g cukor

20 g keményítő

25 g vaníliáscukor


Madártej Hozzávalók:

3 dl tejszín (31%-os)

7 dl tej (3,6%-os)

10 db tojássárgája

1/2 vaníliarúd

1 tk pudingpor

200 g cukor


Almatöltelék

Hozzávalók:

75 dkg reszelt alma

20-25 dkg cukor

fahéj

citromlé és -héj

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A vajat a cukorral és a tojássárgájával kikeverjük, majd a tejföllel és a liszttel tésztává gyúrjuk. A tésztát kettéválasztjuk, egyik felét fél centi vastagságúra nyújtjuk, villával megszurkáljuk és 180 fokos tepsiben elősütjük.


Az almatöltelékhez a hozzávalókat jól összefőzzük.


A pudinghoz a tejet, a tejszínt és a vaníliarudat felforraljuk. A többi összetevőt egy kis tejjel csomómentesre keverjük, a forrásban lévő tejet hozzáöntjük és addig kevergetjük, amíg sűrű lesz.


Az elősütött tésztát megkenjük a krémmel, és ráterítjük a kész almatölteléket. A maradék tésztát félcentis vastagságúra nyújtjuk, és 180 fokon előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.


A madártejet ugyanúgy készítjük el, ahogy a pudingot.


Tálaláskor édes morzsával és vaníliafagyival turbózzuk, a madártejjel kínáljuk.

madártej , almáspite

Kapcsolódó cikkek