2025. március 7-16. között immár második alkalommal rendezzük meg a TASTE BALATON fesztivált: ez a 10 nap a találkozásokról, a gasztronómiáról, a kultúráról, a Balatonról, és ezek összefonódásáról szól..
A Magyar Konyha vacsoraestet rendez 2025. március 11-én és 12-én, a Taste Balaton Fesztiválon, a Kistücsök Étteremben. Mindkét esten lapunk főszerkesztője, Vinkó József mesél a magazinról és hazánk gasztronómiájáról. Az este folyamán kötetlen beszélgetések során merülünk el a magyar konyha, gasztronómiai kultúra és történelem izgalmas témáiban, mindezt a magazin inspirációi nyomán. Az este folyamán a beszélgetésekhez illő, Jahni László által gondosan megkomponált fogások kerülnek az asztalra, a legkiválóbb balatoni borok kíséretében. Jelentkezni ezen a linken lehetséges a március 11-i eseményre, a március 12-i estre pedig ide kattintva tud. Az eseményen a szerző a könyvet is dedikálja.
A Kistücsök Séfszobájában zajló estre Jahni László és Kasza Roland, az alábbi menüsorral készülnek:
Március Taste Balaton menü
➢ Házi kenyér, barna vaj
➢ Amuse: Cékla, kávé, citrom
Garamvári Szőlőbirtok: Syrah Rosé Brut
➢ Előétel: Répák, cikória, gránátalma
Figula Pincészet: 7Ha 2023
➢ Előétel: Zeller, zöldalma, mogyoró
Villa Tolnay: Zöldveltelini 2023
➢ Előétel: Burgonya, póréhagyma, medvehagyma
Váli Pincészet: Tabula Rasa 2022
➢ Főétel: Fogas, búza, kelkáposzta
Kékajtó Borászat: Gyerekjáték Olaszrizling 2022
➢ Főétel: Angus, brokkoli, fokhagyma
Kislaki Bormanufaktúra: Jánoshegy Kékfrankos 2019
➢ Desszert: Körte, csokoládé, karamell
Söpte Pince: Sárgamuskotály 2020
➢ Mignardise: Káposzta, birsalma, borsok
Márciusi Taste Balaton vegán menü
➢ Házi kenyér, babkrém
➢ Amuse: Cékla, kávé, citrom
➢ Előétel: Répák, cikória, gránátalma
➢ Előétel: Zeller, zöldalma, mogyoró
➢ Előétel: Burgonya, póréhagyma, medvehagyma
➢ Főétel: Édeskömény, körte, petrezselyem
Jásdi Pince: Hegybor Olaszrizling 2023
➢ Főétel: Lencse, édesburgonya, pisztácia
➢ Skrabski Borászat: Furmint 2023
➢ Desszert: Körte, csokoládé, karamell
➢ Mignardise: Káposzta, birsalma, borsok
Mi az a Taste Balaton?
2025. március 7-16. között immár második alkalommal rendezik meg a TASTE BALATON fesztivált: ez a 10 nap a találkozásokról, a gasztronómiáról, a kultúráról, a Balatonról, és ezek összefonódásáról szól.
A 10 napos TASTE BALATON fesztivál ötlete 2024-ben kelt életre, több, mint húsz balatoni étterem, valamint borászatok, kulturális intézmények és a Balaton Bike 365 összefogásával. Egy olyan balatoni fesztivált álmodtak meg a szervezők, amire minden csatlakozó étterem különleges, csak ebben az időpontban elérhető menüvel és válogatott programokkal készül, így minden esemény egyszeri és megismételhetetlen! Óriási öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy a fesztiválnak már első alkalommal is hatalmas sikere és visszhangja volt, a legtöbb program teltházzal futott, így 2025-ben hasonló értékek mentén folytatják.
A TASTE BALATON fesztivál különlegessége, hogy az éttermek a saját helyükön mutatkozhatnak be, a látogató pedig végig az események részese lehet. Így bárki könnyen egy főzős workshopon, egy szabadtéren megterített asztal körül vagy akár egy étterem konyhájában találhatja magát, de az is megtörténhet, hogy kedvenc énekese zenél majd a vacsora mellé.
A TASTE BALATON fesztivál keretében 2025-ben is közel 100 különleges program közül választhatsz, és a TASTE BALATON+ keretében még több balatoni helyszínt ismerhetsz meg! A kiemelkedő gasztroélmények mellett részt vehetsz koncertvacsorán, könyvbemutatón, gasztrosétán, kiállításokon, workshopokon, baráti reggelin és biciklitúrán is! Nincs más dolgod, mint kiválasztani a neked tetsző programot, és bejelentkezni! Nézz körül honlapunkon, kattints a programokra és fedezd fel a Balaton legkerekebb fesztiválját!