Hírek

Magyar Konyha

2024. október 18.

bársony bálint , programajánló , operettszínház

Ősapáink útján címmel ad koncertet Bársony Bálint és zenésztársai október 21-én hétfőn 19 órától a Budapesti Operettszínházban.

Kettős jubileumhoz érkezett Bársony Bálint Artisjus-, Erkel Ferenc- és Fonogram-díjas szaxofonos, zenész: pályájának 25., az általa alapított Magyar Rhapsody Projektnek pedig 10. évfordulóját ünnepli. A zenész, aki korábban mások mellett a Back II Black zenekarban vált országosan népszerűvé, miutén évekkel ezelőtt beutazta Székelyföldet, beleszeretett a természetközeli életformába. Úgy gondolta, hogy vissza kell térnie a természethez, és fel kell fedeznie az ősi magyar kultúrát.

A különleges zenei látásmóddal bíró művész még gyermekkorában tanulta meg a zenei harmóniákat, ezt ötvözi a hangtálak terén megszerzett tudásával. Szaxofonján kamaszkora óta játszott, s végül a nagyközönség előtti, látványos sikereket követően fordult egy mélyebb, önazonosabb világ felé: ezt a végtelenül szabad, mély és varázslatos utazást ötvözi a dupla évforduló koncertjének világa a Budapesti Operettszínházban.

Bársony Bálint az esemény sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a program hamisítatlan ősi zenei utazást ígér. A zenekar legelőbb a Boldog asszony anyánk című, himnusznak is tekinthető imából kiindulva, zeneileg beutazza a Kárpát-hazát, amelyben az ősi Kárpát-medencei hangszerek lesznek útitársaik. Később áttérnek majd a balkáni tájegységekre, és a koncerten debütál egy dal, amelyből nemrég a bolgár állami női kórussal készítettek közös videóklipet. Csík János Kossuth-díjas zenésszel megidézik a török muzsika hangulatát, majd közösen zenélnek Abebe Dániel Bebével, az etióp-magyar származású énekessel, zenésszel. Végül ismét a Kárpát-medencébe kalauzolják a közönséget, akik a koncert zárásaként az Esti dal című magyar népdal feldolgozását hallhatják.

A lenyűgöző táncokkal, különleges viseletekben előadott estre már kaphatók a jegyek az Operettszínház weboldalán

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek

Recept ajánló