Hírek

Magyar Konyha

2024. október 10.

budapest desszertje , cocó7 , csokoládé , édes napok , rebrus csaba

A Cocó7 Csokoládé Bolt és Látványműhely gesztenyés-sárgabarackos csokoládés süteményét választottak idén Budapest desszertjének. A sütit először az október 11-én, pénteken kezdődő Édes Napok Budapest fesztiválon lehet megkóstolni.

A Szent István-bazilika előtt megrendezett esemény Európa egyik legnagyobb csokoládé és édesség tematikájú szakvására. Csaknem negyven kiállító süteményeivel, csokoládéival és más finomságaival találkozhat a közönség - mondta el a Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség sajtótájékoztatóján Rebrus Csaba, a szervezet elnöke, az Édes Napok főszervezője. Hozzátette: az esemény célja, hogy segítse a magyar cukrász kis- és közepes vállalkozásokat, támogassa a magyar édességmanufaktúrák megerősödését, népszerűsítését.

Az idei Édes Napokon először jelenik meg a Balaton fagyija és sütije, de meg lehet majd kóstolni a Demeter Chocolate Kft. Dubai elnevezésű édességét, és bemutatkozik chocoMe új márkája, az Atelier is. A csokoládémanufaktúra különlegessége, hogy a teljes gyártási folyamatot saját maga végzi: helyben megvásárolja a kakaóbabot, amit azután saját maga hántol és pörköl meg - magyarázta Rebrus.

A szövetség elnöke azt is elmondta, hogy a magyar édesiparnak jelenleg nagy kihívásokkal kell szembenéznie: az elmúlt időszakban jelentősen növekedett a kakaóbab és más összetevők ára, de az energiára és a munkaerőre is egyre többet kell költeni, miközben a cukrászdák forgalma komoly visszaesést mutat. Rebrus Csaba szerint a magyar kézműves csokoládégyártás jól szerepel a világversenyeken, annak ellenére, hogy a szektor állami támogatásban nem részesül.

A díjnyertes süteményről Bretz Bernadett, a Cocó7 Csokoládé Bolt tulajdonosa elárulta, hogy a brownie-szerű piskóta csokoládé és vaj felhasználásával készült, a mandulás ropogós rétegen tejszínes étcsokikrém és rumos aromájú könnyű gesztenyekrém kapott helyet. A süti belsejében lévő sárgabarackzselé vaníliával, kevés szegfűszeggel és fahéjjal készül. A sütemény tetejére pedig csokoládébevonat és egy kicsi gesztenyegolyó került.


Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek

Recept ajánló