Cikkek

Az idei Gourmet Fesztivál vezérmotívuma a „kedvencek”. A koncepció szerint az ország legjobb szakemberei ezúttal kedvenc alapanyagaikat, termelőiket, ételeiket és saját személyes történeteiket mutatják meg a rendezvényen. Gyorselemzés az első nap után.

A kissé borongós csütörtöki fesztiválnapon nyakunkba vettük a Millenárist, hogy megnézzük, melyek az aktuális kedvencek az idén több mint harminc új kiállítóval, mintegy kétszáz fogást kínáló rendezvényen.

A leglátványosabb stand díjra többen is pályáznak. Nálunk Stoller Márton és a +52 Event&Gastro Hall fújtatóval és változatos grilleszközökkel felszerelt bázisa talált be leginkább, no és az ott készülő bárányvelős pirítós.



Stoller Márton


És ha már látvány, fantasztikusan néz ki a Pilpel Hungary standja is. Szinte egy távolkeleti piacon érzi magát az ember a sárkánygyümölcsök, mexikói mangók, licsik, articsókák, piros-pink banánok és japán gyömbérek között.



Pilpel Hungary


Ha ételekről van szó, a kedvencek sokaknál azok a már gyerekkorból jól ismert fogások, amelyeket nagyszerűen készített a nagymama, rendszeresen felbukkantak a hétvégi asztalokon, vagy akár favorit elemei voltak a hétköznapi étkezéseknek.



Spenótfőzelék - 21 Magyar Vendéglő


A 21 A Magyar Vendéglő spenótfőzelékének krémessége a legjobb spenótos emlékeket idézi, a feltétként kínált rántott békacomb nélkül is remek. Ugyancsak egyszerűségében rejlik a Cvekedli Tésztabárban kóstolt cvekedli varázsa – muszáj megkóstolni!

A Monokini Kantinnál kért madridi pacal hiába madridi, egy sima, magyaros pacalpörköltre hasonlít, igaz abból tökéletesen kollagénes állagúra, azzal a különbséggel, hogy ebben csicseriborsó is van.



Szatmár Dry Cured mangalicalardo


Figyelemreméltók a Szatmár Dry Cured finomságai is, a mangalica coppa, azaz érlelt tarja, kamillás vajjal és savanyított bodzával is kellemes választás, ahogy a mangalicalardo (hátszalonna), szardella, lime, fügeleveles kenyér kombináció is.

Jópofa játék a Konyhám Stúdió 365 Répa Dogja, de mondhatjuk rántott répának is, ám a rántott műfajban ezúttal Bíró Lajosék rántott Oreoja bizonyul a legbolondosabb versenyzőnek.



Konyhám Stúdió 365 - Répa Dog


Kikezdhetetlen a Jardin Cukrászda Créme brulée-je, a kiváló borok és pezsgők mellett végre vannak igazi craft sörök a Zenta Kraft by Etyeki jóvoltából, aki pedig nem bírja ki a jövő heti nyitásig, kipróbálhatja az Ypsilon by Rácz Jenő néhány fogását is. Nekünk a hideg gazpacho talált be leginkább, kecskesajt habbal, házi aszalt paradicsommal és lestyán pestoval.

A Gourmet Fesztivál idén is kellemes kikapcsolódást kínál, még akkor is, ha néha elered közben az eső. A teljes menü itt böngészhető, a buli egészen vasárnap estig tart a Millenárison.


Kapcsolódó cikkek

Recept ajánló