Receptek

Főtt marha meggymártással

Csizmazia László a Menza étterem séfjének receptje

2025. május 7.

4 szelet főtt marhahús


A meggymártáshoz:

2 dl víz

4-6 db szegfűszeg

1-2 rúd egész fahéj

30 dkg meggy

3-4 ek kristálycukor

1 ek citromlé

½ kk só


A habaráshoz:

1 púpozott ek liszt

20 dkg tejföl

2 dl víz


A főtt burgonyához:

1 kg burgonya

1-1,5 l víz (a burgonyát teljesen lepje el)

2 tk só

ADAG: 4 főre

A vizet a szegfűszeggel és a fahéjjal 10 percig főzzük, majd a fűszereket egy szűrővel a vízből kivesszük, a meggyet, a cukrot, a citromlevet és a sót beletesszük, felforraljuk.


Közben a habarást elkészítjük. A lisztet a tejföllel simára keverjük. A vízzel felöntjük, egy kevés forró levet hozzászedünk, és simára dolgozzuk. Az egészet a meggyes alaphoz öntjük, állandó kevergetés mellett felforraljuk és 5-6 percig főzzük.


A burgonyát meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk, a vízzel felöntjük, a sót hozzáadjuk, és 20-25 perc alatt puhára főzzük.


A húst kevés húslevesben felforrósítjuk, majd tányérra tesszük, a mártásból merünk rá, és mellé adjuk a sós vízben főtt burgonyát.

menza , menzaklasszikus , meggymártás , meggyszósz , főtt marha

További receptek

Kapcsolódó cikkek