Gálicz István receptje
2024. május 30.400 g tisztított bébitintahal (hosszában félbevágva)
6 gerezd METRO CHEF tisztított fokhagyma felszeletelve
4 db csili hosszában felezve, magjai kikaparva
300 g friss szélesmetélt
só
100 g METRO CHEF rukkola
2 ek METRO CHEF extraszűz olívaolaj
Serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat. Aranybarnára pirítjuk benne a fokhagymát és a csilit, majd hozzáadjuk a tintahalakat. Magas hőfokon egy percig pirítjuk. Közben sós vízben kifőzzük a friss szélesmetéltet, kb. 2 perc alatt.
A megpirított tintahalhoz adjuk a lecsurgatott tésztát, rászórjuk a rukkolát, és alaposan összeforgatjuk. Ha száraznak érezzük, adhatunk hozzá egy kevés főzővizet is. Tálalás előtt meglocsoljuk extraszűz olívaolajjal.