Receptek

Saláta extrákkal: Salátawrap

Gálicz István receptje

2024. június 29.

1 fej batávia saláta

1 fej lolo rosso saláta

1 fej tölgylevélsaláta

1 db kígyóuborka vékony csíkokra vágva

1 csokor METRO CHEF bio friss bazsalikom levelekre szedve

1 csokor METRO CHEF bio thai bazsalikom

8 db rizstésztalap

2 ek ecet

1 ek cukor

4 db csili felkarikázva

4 gerezd METRO CHEF tisztított fokhagyma vékony szeletekre vágva



ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű


Az ecetből sóval, cukorral és 0,5 dl vízzel tömény salátadresszinget készítünk. Belekeverjük a csilit és a fokhagymát, majd pár órára hűtőbe tesszük. A salátaleveleket vegyesen egymásra fektetjük, majd felvágjuk vékony csíkokra és összeforgatjuk az uborkával.




A rizslapokat egyenként készítjük el: egy lapos edénybe hideg vizet engedünk, egy pillanatra belemártjuk a tésztalapot, hogy a teljes felületén vizes legyen. Kiemeljük, lecsorgatjuk róla a vizet, majd egy deszkára fektetjük. A közepére szórunk néhány bazsalikomlevelet, majd ráhalmozunk egy marék salátát. A tészták két szélét felhajtjuk, majd szorosan feltekerjük.




A wrapeket a dresszingbe mártogatva fogyasztjuk.

salátawrap , saláta

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

További receptek

Kapcsolódó cikkek