Gálicz István receptje
2024. június 29.1 fej batávia saláta
1 fej lolo rosso saláta
1 fej tölgylevélsaláta
1 db kígyóuborka vékony csíkokra vágva
1 csokor METRO CHEF bio friss bazsalikom levelekre szedve
1 csokor METRO CHEF bio thai bazsalikom
8 db rizstésztalap
2 ek ecet
1 ek cukor
só
4 db csili felkarikázva
4 gerezd METRO CHEF tisztított fokhagyma vékony szeletekre vágva
Az ecetből sóval, cukorral és 0,5 dl vízzel tömény salátadresszinget készítünk. Belekeverjük a csilit és a fokhagymát, majd pár órára hűtőbe tesszük. A salátaleveleket vegyesen egymásra fektetjük, majd felvágjuk vékony csíkokra és összeforgatjuk az uborkával.
A rizslapokat egyenként készítjük el: egy lapos edénybe hideg vizet engedünk, egy pillanatra belemártjuk a tésztalapot, hogy a teljes felületén vizes legyen. Kiemeljük, lecsorgatjuk róla a vizet, majd egy deszkára fektetjük. A közepére szórunk néhány bazsalikomlevelet, majd ráhalmozunk egy marék salátát. A tészták két szélét felhajtjuk, majd szorosan feltekerjük.
A wrapeket a dresszingbe mártogatva fogyasztjuk.