Hírek

Kitzinger Szonja

2025. július 31.

Flore Confectionery , Great Taste Awards

Újabb nemzetközi elismeréssel gazdagodott a magyar édesség márka: a Flore Confectionery indulása után 10 hónappal 13 nemzetközi szakmai díjjal büszkélkedhet.


2025-ben a Flore Confectionery három drazsé és egy lekvár terméke érdemelte ki a Great Taste szakmai zsűri elismerését. 


A Great Taste Awards a világ egyik legrangosabb és legelismertebb gasztronómiai versenye. A díjazott termékeket több mint 500 független, szakmailag elismert zsűritag – köztük Michelin-csillagos séfek, ételkritikusok, szakújságírók, kiskereskedelmi beszerzők és ínyencek – vakteszt során értékeli. A verseny során kizárólag az íz számít: a zsűri név, csomagolás vagy márkaismertség nélkül hozza meg döntéseit, így a díj valódi minőségi garanciát jelent. Idén is több, mint 100 országból közel 14 ezer termék közül választották ki a csillagra érdemes termékeket.



Tóth Flóra Emese


Az újabb díjakat értékessé teszi, hogy a márka ebben a formában mindössze 10 hónapja jelent meg a piacon és máris három nemzetközi versenyen is figyelemre méltó eredményt ért el. 2024 decemberében, az első versenyükről az Academy of Chocolate Awards-ról öt bronzéremmel és egy „brand presentation” kategóriában elnyert aranyéremmel távoztak, míg 2025 májusában az International Chocolate Awards versenyen egy arany és egy bronzérmet, valamint egy különdíjat is nyertek, míg most 2025 júliusában a Great Taste zsűrije négy terméküket díjazta egy-egy csillaggal.


A márka indulását egy kétéves alapos, mindenre kiterjedő termék tesztelési és fejlesztési folyamat előzte meg, mely során kifejlesztették 10-10 egyedi ízből álló csokoládé és lekvár kollekciójukat, egyedi üzenetüket és jellegzetes csomagolásukat.


Az alapító, tulajdonos és kreatív cukrász, Tóth Flóra Emese korábbi Michelin csillagos fine dining éttermekben szerzett tapasztalatai mentén egy olyan édességmárkát álmodott meg, amely apró drazsékba és játékos lekvárokba rejtve kínálja a fine dining éttermek komplex, átgondolt és harmonikus ízeit, amelyek egyszerre okoznak meglepetést és idéznek fel emlékeket.


A díjazott termékek:


1. Sweet Sushi csokoládé drazsé: szicíliai mandula, fehér csokoládé, matcha, jázmin, wasabi


A magas minőségű mandulát intenzíven jázminos csokoládé borítja, amit egy leheletnyi wasabi és matcha tökéletesen kiegyensúlyoz. Az ízek tiszta, elegáns lecsengésben teljesednek ki. Valóban kivételesen finom termék. (Ez a termék hozta el az aranyérmet.)




2. Smoke Signals csokoládé drazsé: füstölt piemonti mogyoró, fekete fokhagymás szőkecsokoládé, füstölt ostyatöret


Ez olyan, mintha egy tábortűzbe harapnánk. A leírás alapján nem tudtuk, mire számítsunk, de kellemesen meglepődtünk: a kezdetben édes ízeket határozott, de nem túlzó füstösség követi, majd megjelenik a mogyoró jellegzetes aromája. 




3. Open Sesame! csokoládé drazsé: szezámmag praliné, maldon sós tejcsokoládé


A drazsék megjelenése karakteres, illatukból azonnal kiérezhető a szezám. A sötét csokoládé, a roppanós burok és az ízgazdag szezám harmóniája – mindez egy kis sóval emelve – különleges élményt nyújt ízben és textúrában egyaránt.




4. Ribizli-fehér húsú őszibarack lekvár tonkababbal


A lekvár friss, élénk színű, enyhén laza állagú, amit a gyümölcsdarabok jól kiegyensúlyoznak. Az illatban a tonkabab dominál, ami meglepő, de izgalmas. Az íz szépen kiegyensúlyozott, és a barack valóban kerekséget ad az összhatáshoz. A ribizli jó savasságot hoz. 





Kapcsolódó cikkek

Recept ajánló