Receptek

Szilvás crumble

Szabi, a pék receptje

2025. október 21.
  • 200 g apró szemű zabpehely
  • 120 g finomliszt
  • 100 g tört pisztácia
  • 180 g olvasztott vaj
  • 1 kg felezett szilva
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 200 g kristálycukor
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A szilvás morzsasüti elkészítéséhez a szilvát egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a citrom kifacsart levét, a vaníliaaromát és a cukrot, majd közepes lángon elkezdjük forralni. Amikor már alaposan rotyog és elegendő levet eresztett, kiszedünk a léből egy merő kanálnyit, csomómentesre keverjük a keményítővel, majd visszaöntjük a szilvához és 2 perc alatt sűrűre főzzük.

A morzsához egy tálba tesszük a zabpelyhet, a lisztet, a durvára aprított mogyorót és a kókuszolajat, és jól össze keverjük. A zabos alap felét a tepsi aljába szedjük, alaposan lenyomkodjuk és a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre. Amikor letelt az idő, kivesszük a tepsit és belekanalazzuk a szilvás ragut. Ennek a tetejére szórjuk a maradék morzsát, majd visszatesszük a sütőbe további 30 percre. Akár melegen is fogyaszthatjuk, de kihűtve is tökéletes reggeli lehet a hét bármely napján. 

szilva , crumble

További receptek

Kapcsolódó cikkek