Nábelek Zsófia receptje
2020. július 27.- kb. 300 g savoiardi vagy babapiskóta
- 500 g mascarpone
- 6 db tojássárgája
- 100 g cukor
- kb. 3 dl erős, frissen főzött kávé
- kakaópor
Készítsünk elő minden hozzávalót: a kicsomagolt (vagy kisült) babapiskótát, egy edénybe a kávét, egy tálba a mascarponét és egy másik, hőálló tálba tegyük a tojássárgáját.
Egy lábasban melegítsünk kb. egy ujjnyi vizet éppen addig, amíg gyöngyözni kezd. Hagyjuk alacsony lángon, erre tegyük a tojássárgájás edényt, adjuk hozzá a cukrot, és keverjük el habverővel.
Használhatunk kézi elektromos habverőt is, a lényeg, hogy gőz fölött egészen halvány sárgára és nagyon habosra keverjük-melegítsük a tojássárgáját addig, amíg sűrű lesz.
Hagyjuk kicsit hűlni, közben a mascarponét keverjük ki, majd forgassuk hozzá a tojássárgájás alapot.
Egyenként forgassuk bele a babapiskótákat a kávéba, ebből egy réteg kerüljön az edény aljára.
Egyenletesen elsimítjuk rajta a krém egyharmadát, majd egy újabb kávés piskótaréteg jön, és így dolgozunk, amíg a desszert tetejére kerül az utolsó krémréteg.
Vékonyan meghintjük kakaóporral, és
Két napig hűtőben tárolható, de úgysem tart ki olyan sokáig.
babapiskóta , mascarpone , tojássárgája , kávé , kakaópor , savoiardi