Hírek

Magyar Konyha

2024. november 29.

pezsgő , kreinbacher , brut nature , égoiste

A december mindig a pezsgőkről szól, még azok számára is, akik egyébként az év többi részében nem ragaszkodnak a buborékokhoz. Mit kínál a Kreinbacher egy meghitt családi, karácsonyi vacsorához és egy vagány szilveszteri bulihoz?

A Kreinbacher pezsgők éppen egy évtizede állandó szereplői az év végi ünnepeknek, és lassan megszokott, hogy erre az időszakra időzítve mindig valami különlegességgel is jelentkeznek. Idén csúcspezsgőjük, az ÉGOÏSTE lehet az elegáns pillanatok legszebb kísérője, az önfeledt szilveszteri partikhoz pedig a különleges megjelenésű kézzel festett, a punk szubkultúra szimbólumait hordozó Brut Nature Magnum pezsgőjüket ajánlják.


Brut Nature 2019 Magnum Punk Edition


A punk létforma lényege, hogy folyton meglepetéseket okozzunk; ezt a filozófiát tette magáévá a Kreinbacher Birtok is, amikor vagány megjelenésű, limitált kiadású pezsgőjét piacra dobta.




Először 2023-ban készült magnum a Brut Nature pezsgőből, amelynek különlegességet az is hangsúlyozta, hogy igazán egyedi megjelenést kapott. Idén ezt a vonalat követve, azaz a szabadság, lázadás irányzatait megidézve, a street art után a punk szubkultúra vizuális elemeit vették elő és alakították magunkra. A mindössze 1000 palack mindegyike egyedileg készült és sorszámozott.

A pezsgő 33% furmint és 33% chardonnay mellett 24% pinot noir és 10% pinot blanc házasításával készült, négy évet töltött seprőn és egy gramm dosage-t sem tartalmaz.


Csúcstétel kicsiben és nagyban: Égoïste 2018 És Égoïste 2017 Magnum


A Kreinbacher csúcstétele, az ÉGOÏSTE tavaly mutatkozott be, az első, 2017-es évjárattal, és akkora sikerrel debütált, hogy pár hónap alatt az utolsó palackig elfogyott. Az 50 % furmint és 50% chardonnay házasításával készült pezsgőből magnum tétel is készült, amelyet mindig legalább egy évvel hosszabban érlelnek, mint a hagyományos palackot, így ez most kerül a fogyasztók elé.




Emellett, mivel a 2018 is kiváló évjárat volt, abban az évben is készülhetett ÉGOÏSTE, ez alkalommal azonban 100 % chardonnay-ból készült alapbor 50 %- a hordóban érlelődött és 60 hónapot töltött seprőn.

Mindhárom tétel csak korlátozott palackszámban készült, ezért most érdemes lecsapni rájuk. Elérhetőek a Bortársaság boltjainak és webshopjának kínálatában, de csak a készlet erejéig.


Kapcsolódó cikkek