Hírek

Ötödik alkalommal hirdetett Év Szaloncukra díjazottakat a Magyar Édességgyártók Szövetsége. Az újító ízvilágok mellett természetesen kihirdették azt is, melyek a legjobb zselés szaloncukrok.

A szaloncukor igazi magyar édesség, hazánkon kívül csak Szlovákiában és Romániában találkozhatunk vele. A Magyar Édességgyártók Szövetsége a hagyományosan magyar ünnepi finomság előtt tisztelegve minden évben megversenyezteti a legjobbakat. Idén 157 szaloncukor közül választottak.

Az Év Szaloncukra 2024 címet a maklári Stühmer körtezselés-muskotályos szaloncukra nyerte el, a második helyezett a gyulai Kézműves Cukrászda Bailey’s-kávés szaloncukra lett, míg a harmadik helyen a Sulyán Cukrászda mogyorókrémes chips-es nugát szaloncukra végzett.

A szakmai zsűri tagjai Barta Enikő cukrász, Gácsi Zoltán, a Csokoládé Akadémia szakmai vezetője, Erdélyi Balázs a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke, Abrudán Zsolt, a New York Kávéház séfje, Mihály Lajos szakácsmester és cukrász, valamint Veszely Attila Nemzetközi Csokoládé bíráló csokoládémester és mestercukrász voltak. Összesen 8 kategóriában nevezték meg a 16 legjobb édességet, emellett pedig gyerekek is kóstoltak, ők kifejezetten a nekik készített szaloncukrokat.

A „szakmai kategóriában” a Gyulai Kézműves Cukrászda Bailey’s-kávé, a Szent Korona Cukrászda Frittmann vörösboros-málnás, valamint ugyancsak a Szent Korona Cukrászda Pilvax - Petőfi 200 sós karamellás kávés szaloncukra bizonyult a legjobbnak.

A zselések közül a Szamos két termékkel – feketeribizli és málna gyümölcszselé, étcsokoládéval mártva, valamint a Szerencsi Bonbon a Retro étcsokoládéval mártott, gyümölcsízű zselés szaloncukrával bizonyult a legjobbnak.

A gyerekek kedvencei pedig a Chocofive Kft. robbanócukros, a Sulyán Cukrászda robbanócukros-popcornos fehér csokoládés trüffel, illetve a Ricsi Cukrászda Kinder szaloncukra voltak.


Kapcsolódó cikkek