Hírek

K.Sz.

2025. november 27.

Gasztroséták Budapesten

Megjelent a Magyar Konyha című kiadványa, amely 10 utca több mint 100 vendéglátóhelyét mutatja be. A karácsonyi duplaszám és az ajándékként mellé csomagolt kis könyvet a szerkesztőség a KIOSK-ban mutatta be a sajtó képviselőinek és partnereinek.


A jövőre 50. születésnapját ünneplő Magyar Konyha magazin újra kiskönyvet csomagol a karácsonyi dupla számához. A Gasztroséták Budapesten a top 10, gasztronómiai értelemben fontos utcát veszi számba.




A Magyar Konyha hasábjain két éve megjelenő Gasztroséták rovat abból a felismerésből született, hogy Budapest utcái tele vannak rejtett kincsekkel és izgalmas történetekkel. Új kiskönyvünk arra buzdít: merjünk turisták lenni a saját fővárosunkban, keressünk kulináris kalandokat egy adott utcán és szűkebb környezetében. A bevitt kalóriákat sétáljuk le, közben pedig ismerjük meg a környék történelmét, hangulatát.




Ha úgy tetszik, a kor sajátos lenyomatát tartja kézben az olvasó – a kiadvány megmutatja, mit ettünk, ittunk, mely nemzetek ízeit engedtük közel magunkhoz 2025-ben. A számvetés műfajilag vegyes: éttermek, bisztrók, kifőzdék, piacok, delikáteszek, kiskocsmák, kávézók, cukrászdák is helyet kaptak a könyvben.




A merítésben 10 utca szerepel. Budán a Frankel Leó és a Bartók Béla út, illetve a Széll Kálmán tér. A pesti oldalon a Belgrád rakpart, a Sas, a Nagymező, a Kazinczy, a Népszínház utca, a Pozsonyi út, míg Kőbányán a Jegenye utca ismeretlen arca is feltárul az olvasók előtt.


A Gasztroséták Budapesten a Magyar Konyha december–januári magazinjához csomagolva, november 25-től kerül forgalomba.




A kiskönyv bemutatása mellett a magazin szerkesztősége idén második alkalommal adta át „A Vendéglátás Mestere” díjat a KIOSK-ban. Az elismerést a tavalyi díjazott Szabadfi Szabolcs után 2025-ben Gianni Annoni vehette át. Az indoklás szerint Gianni elévülhetetlen érdemeket szerzett az olasz konyha magyarországi megismertetésében. Rovata pedig a már megszerzett tudást finomítja hónapról hónapra a Magyar Konyha hasábjain, ahol a szakember az olasz gasztronómiában tartományról tartományra kalauzolja az olvasót.




Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek