Cikkek

Magyar Konyha

2025. november 26.

Gallio , karácsony , pulykahús , szilveszter , büféasztal

Charles Dickensnek hála a karácsonyi ünnepkör lakomáinak Magyarországon is része a pulykaevés. Még mondja valaki, hogy az irodalomnak nincs hatása a gasztronómiára! Írásunkban könnyen elkészíthető partifalatokkal készültünk. Alapanyagul a Gallio prémium pulykahúsát használtuk, amely meglepően jól szerepelt burgerhúsként is. Egy biztos, bármelyik recepthez nyúljunk, garantált a siker a karácsonyi és a szilveszteri büféasztalon egyaránt!

Tippek pulykahús sütéshez


A pulykasütés során locsolgassuk a húst, de ne túl gyakran, mert a pulyka a sütő ajtó nyitogatásával folyamatosan veszít nedvességtartalmából, így szárazabb lesz a végeredmény.

A sütési idő és hőmérséklet fontos: a pulykamellet célszerű közepes hőfokon (például 160-180 °C) sütni, hogy a hús belül is átsüljön, de ne száradjon ki kívülről.

Használhatunk alufóliát sütés közben a hús letakarására, így megőrizhetjük a nedvességet és a szaftosságot.

Pulykadarabokhoz (például comb vagy mell) kombinálhatunk zöldségeket a tepsiben, amelyek sütés közben párolódnak, tovább fokozva az ízélményt és a puhaságot.


Íme hat jól bevált, pulykahúsos recept:


1. Ropogós parmezános pulykafalatkák




2. Húsos burek




3. Piadinás pulykasonka szendvics




4. Pulykasonkás töltött burgonya




5. Pulykaburger




6. Pulykasaslik




Receptek: Spanjevic Igor

Fotók: Körmendi Imre



A karácsonyi pulykás menü támogatója a Gallicoop.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek