Sunhill Bistro/Bartha Zoltán receptje
2025. június 2.- Gallio pulykamell (kb ½ kg)
- 1 db közepes fej zeller
- kókusztej
- vaj
- 2 db közepes méretű pak choy
- tejszín
- wakame
- lime 1 tojásfehérje
A zellert megpucoljuk, kb. 2x2cm-es kockára vágjuk, tepsibe helyezzük, kókusztejjel és lime-mal meglocsoljuk és kb. 150-160 fokon megsütjük elszíneződésig, majd pici vajjal pürésítjük, utána szitán átpasszírozzuk.
A pulykamell kb. 2/3-át ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, 1/3-át pedig többször ledarájuk krémes állag eléréséig tejszínnel és tojásfehérjével. Az így kapott prádhoz hozzákeverünk kb. egy evőkanálnyi wakamét, majd az egészet egy kiterített folpack lapra kenjük. Ráhelyezzük a pulykamell csíkokat és szorosan feltekerjük. Sütőben gőzön 100 fokon kb. 60-75 percig gőzöljük.
Kihűlés után, kicsomagoljuk, hidegen felkarikázzuk és olívaolajon serpenyőben megpirítjuk.
Miután elkészültek a húskorongok, a serpenyőben megpirítjuk a negyedbe vágott pak choy darabokat is. Ízlés szerint tálaljuk.