Receptek

Gallio pulykamell pak choy-jal , wakameval és kókusztejes zellerpürével

Sunhill Bistro/Bartha Zoltán receptje

2025. június 2.
  • Gallio pulykamell (kb ½ kg)
  • 1 db közepes fej zeller
  • kókusztej
  • vaj
  • 2 db közepes méretű pak choy
  • tejszín
  • wakame
  • lime 1 tojásfehérje


ADAG: 2 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A zellert megpucoljuk, kb. 2x2cm-es kockára vágjuk, tepsibe helyezzük, kókusztejjel és lime-mal meglocsoljuk és kb. 150-160 fokon megsütjük elszíneződésig, majd pici vajjal pürésítjük, utána szitán átpasszírozzuk.

A pulykamell kb. 2/3-át ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, 1/3-át pedig többször ledarájuk krémes állag eléréséig tejszínnel és tojásfehérjével. Az így kapott prádhoz hozzákeverünk kb. egy evőkanálnyi wakamét, majd az egészet egy kiterített folpack lapra kenjük. Ráhelyezzük a pulykamell csíkokat és szorosan feltekerjük. Sütőben gőzön 100 fokon kb. 60-75 percig gőzöljük.

Kihűlés után, kicsomagoljuk, hidegen felkarikázzuk és olívaolajon serpenyőben megpirítjuk.

Miután elkészültek a húskorongok, a serpenyőben megpirítjuk a negyedbe vágott pak choy darabokat is. Ízlés szerint tálaljuk.


puly , Gallio , pak choi , kókusztej

Kapcsolódó cikkek