Hírek

Magyar Konyha

2024. december 16.

Kitchen Aid , tésztakészítő adapter

Szerencsés volt, aki részt vehetett októberi eseményünkön, mert két kiváló gasztronómiai szakembertől leshettünk el konyhai titkokat. Ruprecht László, a SVÉT elnöke két nemes alapanyagból, süllőből és szarvasbélszínből készített izgalmas fogásokat. Hozzá többféle köretet kreált csicsókából, gombákból, sütőtökből, majd megtanultuk egy több órán át készülő, izgalmas jus elkészítését is. Szabi, a pék szokásos szórakoztató stílusában Ferdinánd kalácsot sütött a résztvevőkkel. Ehhez 110 éves kovászt használt, amely a süteményt könnyűvé tette, s bár a vajjal és cukrozott tejjel locsolgatott kalács nem mondható fogyókúrásnak, senki nem tudott ellenállni.


Alkoss otthon autentikus olasz tésztákat a KitchenAid 3 részes tésztakészítő adapterével! A KitchenAid robotgéphez csatlakoztatható tésztakészítő szett segítségével könnyedén készíthetsz friss, házi tésztákat. Az adapter három különböző eszközt tartalmaz: egy tésztanyújtót, valamint kétféle vágót, amelyekkel egyszerűen készíthetsz lasagnelapokat, tagliatellét vagy spagettit.




Az erős és precíz kialakítás garantálja, hogy minden tészta egyenletesen vékony és tökéletes állagú legyen. Most advent alkalmából kedvezményesen szerezheted be a 3 részes tésztakészítő adaptert és egyes KitchenAid robotgépmodelleket! Ne hagyd ki ezt az alkalmat, hogy konyhádban új szintre emeld az alkotás örömét!




A főzőiskola során elkészített receptek közül most kettőt ajánlunk:


Szarvas, sütőtök, gomba




Hozzávalók: 800 g szarvasbélszín 100-100 g sárgarépa, zeller, gyökér, shimeji gomba 300 g sampinyon babérlevél, rozmaring, kakukkfű, fokhagyma 1 üveg száraz vörösbor 200 g vaj 30 g salottahagyma 6 szem zöld kardamon római kömény 3 ek méz só


Elkészítése: A szarvasfilét 6%-os sóoldatba tesszük. A leeső részeket vajban megpirítjuk, hozzátesszük a zöldségeket és a fűszereket, felengedjük vörösborral, a bort visszaredukáljuk és felengedjük vízzel vagy alaplével. Leszűrjük, kevés vajjal összeforraljuk. Tálalás előtt a szarvast körbepirítjuk, ezután 200 fokos sütőben 2-3 percig sütjük, majd pihentetjük. A gombákat a fűszerekkel, a fokhagymával és vajjal 160 fokos sütőben megsütjük, és vaj hozzáadásával pürésítjük. A sütőtökből kis téglalapokat vágunk, sóval, mézzel, római köménnyel, kardamommal ízesítjük, és 180 fokos sütőben megsütjük. A leeső sütőtökrészeket apró kockákra vágjuk, sóval, friss rozmaringgal ízesítjük, és serpenyőben megpirítjuk.


Süllőfilé, karalábé csicsóka




Hozzávalók: 800 g süllőfilé 100 g zeller, gyökér kaffir lime levele, thai citromnád 0,5 dl olívaolaj 180 g vaj 3 db fokhagymagerezd 200 g csicsóka 300 g karalábé 100 g zsendice vagy vajkrém kapor, zsálya 4 dl kókusztej 250 g 00-ás liszt 3 db tojássárgája 2 db tojás 40 g pankomorzsa só


Elkészítése: A süllőfilé hasaalját eltávolítjuk és a bőrét lehúzzuk, a filéket félretesszük, a hasaalj szálkásabb részét hideg vízben alaplének feltesszük főzni, a többit apró kockákra vágjuk. Az alapléről a habot folyamatosan eltávolítjuk, majd zellert, petrezselyemgyökeret, lime-­levelet, citromnádat adunk hozzá, szép lassan főzzük. A süllőfilét 4%-os sóoldatba tesszük (1 l víz, 4 dkg só), sütés előtt lecsöpögtetjük, leszárítjuk, a bőrt kicsit beirdaljuk, majd bőrével lefelé, vajban és olajban készre sütjük. Sütés közben fokhagymát és friss petrezselymet adunk hozzá.  


A felszeletelt csicsókát és a karalábét szőlőmagolajon megpirítjuk, sóval ízesítjük, kaporszárat, lime-levelet, citromnádat és zsályát adunk hozzá. Felengedjük alaplével és puhulásig főzzük a zöldségeket, majd leszűrjük és vajjal összeturmixoljuk. Kókusztejet adunk hozzá, és ha kell, még sóval ízesítjük. A raviolihoz az apró kockákra vágott süllőt, csicsókát, karalábét zsendicével és a morzsával összekeverjük, kaporral, sóval, fokhagymával ízesítjük, raviolitésztába töltjük, majd frissen kifőzzük.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek