Hírek

Erre a kérdésre adott választ idén is 19 balatoni borász: közel 100 ezer palack készült a friss BalatonBorból. Az egységes címkével ellátott olaszrizling az alkotók reményei szerint a kerti partikon, a strandi büfékben és az elegáns éttermekben is megtalálható lesz.

A BalatonBor és a magasabb kategóriát képviselő Hegybor a Balatoni Kör és a Rizling Generáció közös terméke. Az új tételek bemutatója június 16-án a tihanyi Balaton Pikniken volt, ahol Barabás Barna, a Rizling Generáció Egyesület elnöke elmondta: a kezdeményezés fő célja, hogy a balatoni termelők a balatoni olaszrizlingjüket, mint BalatonBort vagy Hegybort a Balaton térségében tudják értékesíteni és a lehető legtöbb vendéglátóegységben jelen legyenek.

„Idén 19 termelő várhatóan 100 ezer palack BalatonBort készít. Vásárlói visszajelzések alapján tudjuk, hogy a BalatonBorok minősége évről évre emelkedik, csak bíztatni tudok minden termelőt, hogy nevezzen, készítsen BalatonBort, és bíztatunk minden vendéglátós, akár egy strandi lángosos, akár egy elegánsabb szálloda, hogy tartsa kínálatában ezt a tételt, ami kiváló fröccsbor, és a könnyed ételeknek is jó kísérője” – tette hozzá.




Dobosi Győző, a Balatoni Kör elnökségi tagja a bemutató kapcsán arról beszélt, hogy az olaszrizling mind a hat balatoni borrégióban megtalálható, ezért erre a fajtára építették a márkát. Idén azokat a vendéglátóhelyeket is szeretnék megszólítani vele, amelyek eddig nem tartották a terméket.

Hegyborból várhatóan 33 ezer palack készül, ez egy magasabb kategória, nem a fajta gyümölcsösségről, ropogós ízvilágról szól, ezek már a termőhelyet előtérbe helyező, komolyabb tételek – mondta Dobosi.


Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek