Hírek

Magyar Konyha

2024. június 12.

év strandétele , balatoni kör , verseny , balaton

Idén tizedszer hirdette meg a Balatoni KÖR az Év Strandétele versenyt, amiben az elmúlt években olyan kreatív fogások nyertek, mint a Harcsa&Krumpli, a Vízikutya, Pulled Ponty, Gofcsi vagy a Balatoni nyelves.

A verseny idei fő újdonsága, hogy stranddesszert kategóriában is különdíjat adnának a legjobbnak és ezúttal is kiemelten értékelik a jóárasított ételeket, vagyis azt, ha egészséges és lehetőleg helyi alapanyagokból sikerül elérhető áron kínálni a nevezett fogást.

Két éve külön díjazzák a strandbisztró és a strandbüfé kategóriát, így különlegesebb alapanyagokból, komolyabb konyhatechnológiával készített ételekkel is lehet indulni, illetve ebben az évben is lesz vegetáriánus/vegán különdíj.


Mivel lehet nyerni?


A versenyen azok az ételek esélyesek a győzelemre, melyeket bármelyik strandbüfében vagy tóparti bisztróban el lehet készíteni, mert a végső cél, hogy a receptet máshol is átvegyék, ezzel megújítva a strandgasztronómiát.

A legfontosabb kritériumok közé tartozik ezen kívül, hogy:

  • az étel egészséges és lehetőleg környékbeli vagy regionális alapanyagokból készüljön;
  • egyszerű, de kreatív, nyárias legyen;
  • működjön akár elviteles formában is, és természetesen szerepeljen a vendéglátóhely kínálatában.

Nevezni továbbra is lehet levessel, főétellel és desszerttel egyaránt. Ezek alól természetesen a klasszikus strandételek (sült kolbász, palacsinta) sem kivételek, amennyiben valahol máshogy, illetve sokkal jobban készítik a megszokottnál. A versenyen bármelyik part menti büfé vagy étterem is indulhat.

Díjazott kategóriák:

  • az Év Strandétele (büfé és bisztró kategóriában)
  • az Év felfedezettje
  • az Év jóárasított strandétele
  • az Év legjobb vegetáriánus vagy vegán strandétele
  • az Év balatoni stranddesszertje.

A Balatoni KÖR július 31-én hirdet majd eredményt, miután július 24-ig előválogatással kiválasztják azokat, akik a döntőbe jutnak a benevezett ételek közül.

Nevezni július 10-ig lehet a kedvenceket az info@balatonikor.hu e-mail címen!

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek