Hírek

Magyar Konyha

2024. július 4.

laurel budapest , michelin , étterem , mede ádám

„Ebben a felállásban” már csak július 28-ig működik a Kertész utcában a Laurel Budapest, a Michelin kalauz által is ajánlott étterem. A csapat úgy érzi, amit lehetett, kihozott belőle az elmúlt években.

Öt éve nyitott a Laurel Budapest, amely csakhamar a főváros Michelin-kalauz által is ajánlott étterme lett. A kalauz méltatta a vendéglátóhely magyar és ázsiai konyhákból inspirálódó stílusát, a desszerteket és a különös gondossággal összeállított borlapot, ám a vendéglátóhely idén nyáron befejezi a működését.

„Sokat tanultunk, fejlődtünk, küzdöttünk az elmúlt években. Minden, amit ki lehet hozni a Laurelből, azt büszkén mondjuk, hogy kihoztuk és megvalósítottuk, és bár nehéz szívvel, de úgy döntöttünk, hogy a Laurel története itt, a Kertész utcában most véget ér.” – olvasható a Laurel Facebook oldalán.

A poszt nem taglalja a döntés okait, így azt sem, lehet-e köze a bezárásnak ahhoz, hogy Mede Ádám séf még 2023 októberében távozott az étterem konyhájának éléről. Utalnak viszont arra, hogy más formában még lehet folytatás: „hamarosan érkezünk új hírekkel, hogy merre, hogyan tovább gondolkodunk a vendéglátásban, mert terveink és megvalósulásra váró álmaink továbbra is vannak” - írják.

A Karácsony Bence nevével fémjelzett társétterem, a Csopaki Resti by Laurel ezentúl is várja a vendégeket. A Kertész utcai egység pedig július 28-án nyit majd ki utoljára.


Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek