A Bükkös patak környékén megint készül valami.
A Bor, Gasztro és Dunakanyar egy újonnan alakult közösség, melynek célja, hogy a Dunakanyar Gasztronómiáját magasabb szintre emelje. Az alapítók hitvallása szerint minőségi alapanyagokbók, a helyi termelők aktív részvételével készítenek fogásokat. Az alapítók többek között, a Rosinante Fogadó, Szabi, a pék, a Natura Hill Zebegény, a Papi Étterem és Farm, a Dunakanyari Borút-Dunakanyari Borászok, a Visegrádi sör, az Ezüst kecskesajt.
A közösség október 13-án 10:00 és 15:00 között máris egy hétvégi programmal, az Őszi Gasztropiaccal készül. Melynek linkje itt érhető el.
Ízelítő a Gasztromenüsorból:
A Rosinante Fogadó a Rosinante Burger hízott kacsamájjal és mézes szarvasgombás majonézzel készül. Emellett Szarvasgulyással és burgonyás pogácsával, valamint Dödöllével érkezik, ehhez sült fokhagymás tejföllel és sült hagymával készült öntetet kínál. Desszertjük a Fahéjas szilvás pite lesz.
A Séf és a Kertész Spenótos-rikottás gnocchival készül 36 hónapos Grana Padano sajtba forgatva, sült koktélparadicsomos paradicsommártással. Kóstolható náluk ezen felül Kacsamájas kacsakolbász és nudli. Emellett saját készítésű termékeiket, és könyvüket is elhozzák a Bükkös patakhoz.