Szeptember 20-án átadták a 2024-es Gundel Károly díjakat. Idén Bicsár Attila, a villányi Sauska Pincészet Sauska 48 nevű éttermének executive séfje, és Kovács-Siklós Lázár (Lázár Chef) részesült az elismerésben.
A Magyar Vendéglátók Ipartestületének díját minden évben két olyan szakembernek ítélik oda, akik minimum minimum 25 éve, kiemelkedő színvonalon űzik szakmájukat és ápolják a magyar vendéglátás hagyományait, elkötelezettek a szakma megújulása iránt, támogatják a fiatal generáció szakmai fejlődését, valamint közreműködnek a magyar vendéglátás népszerűsítésében.
Az elismerésről hagyományosan szeptember végén, a Gundel Károly születésnapját megelőző napokban döntenek. A legrangosabb szakmai szervezetek első embereiből, valamint oktatási intézmények képviselőiből álló zsűri idén tizenegy 11 jelölt közül választotta ki a két díjazottat.
Bicsár Attila és Kovács-Siklós Lázár egyaránt a budapesti Alabárdos étteremre tekintenek vissza karrierjük meghatározó állomásaként, ahol Jakabffy László irányítása alatt dolgoztak.
A díjakat ünnepélyes keretek között adják majd át, október 27-én, a Gundel étteremben.