Megjelent a Magyar Konyha Top 10 Gasztrotúra kiadványa, amelyben 100 kipróbált gasztronómiai élményt ajánlunk azok figyelmébe, akik hazánk legszebb tájait igyekeznek megismerni.
Íme tíz kérdés, amelyekre a választ megtalálja a Top10 Gasztrotúra kiadványban!
1. Mit süt együtt Budajenőn egy angoltanár, egy mérnök, egy textiltervező, egy focista és egy hegedűművész?
2. Melyik süti receptjének megismeréséhez kell titoktartási szerződést aláírni Sopronban?
3. Hogyan készül a BBQ Felsőcsatáron az egykori vasfüggöny szomszédságában?
4. Hévíz melyik éttermében kóstolható kecske, vízibivaly, vaddisznó, gyöngytyúk és szarvas is?
5. Hogyan fér be a kemencébe Balatonkenesén a négy kilós kenyér?
6. Kik azok, akik a legmesszebb jutottak a testes villányi vörösborok és húsmentes ételek párosításában?
7. Fogásból vagy férőhelyből van több Szeged piciny, fine dining vacsoraéttermében?
8. Milyen ízű a Hollókőn sütött, káposztalevelekben kelesztett palóc kenyér?
9. Hogyan gyúrják a nyírségi görcsleves tésztáját?
10. Hol működött Debrecenben Szabó Magda őseinek fűszerkereskedése?
A Top 10 Gasztrotúra tíz régióban listázza Magyarország legjobb vendéglátóhelyeit, összesen 100 tippet ad nem csak ínyenceknek, miközben a régiók hagyományairól, ismert ételeiről is mesélünk, kiegészítve a környék kulturális látnivalóival.
A könyv az alábbi helyeket térképezi fel alaposabban: Budapest környéke, Sopron és környéke, Zalaegerszeg és környéke, Balaton – déli part és környéke, Balaton – északi part és környéke, Pécs és környéke, Szeged és környéke, Eger és környéke, Tokaj és környéke, Debrecen és környéke.
A Top 10 Gasztrotúra kiskönyv az áprilisi Magyar Konyha mellékleteként kapható. A lapot keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő rá itt!