Receptek

Egyszerűbb, mint hinnénk a jó sajtos perec

Kovács Tibor, „Pepe” pékmester receptje

2021. június 2.
  • 620 g búzaliszt
  • 110 g tejföl
  • 40 g túró, félzsíros
  • 18 g vaj
  • 210 g tej
  • 10 g élesztő
  • 10 g só
  • 3 g cukor
  • 180 g reszelt sajt a felületére
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Ha Kovács Tibor „Pepe”, a Zalaco pékmestere lépéseit követjük, biztosan sikerünk lesz a gyereksereg körében. Ha nem marad a finomságból, ne bánkódjunk – süssünk még egy tepsivel az iskolai uzsonnára is.


A cukrozott langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben egyenletesen eloszlatjuk a sót és a túrót, majd belemorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajat.

A tejben felfuttatott élesztőhöz hozzákeverjük a tejfölt, majd kalácskeménységű tésztát dagasztunk, és 15 percig pihentetjük.

A pihentetett tésztát 100 grammos darabokra osztjuk, henger alakúra formázzuk, és 10 perces pihentetés után kb. 50 centis rudakká sodorjuk, majd perec alakúra formázzuk.


Duplájára kelesztjük.


A kelesztés felénél a felületét benedvesítjük, és gazdagon meghintjük reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 190-200 °C-on, 12-15 perc alatt készre sütjük.


AZ ÖSSZEÁLLÍTÁS EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNERE
A 70 ÉVES ZALACO SÜTŐIPARI ZRT.

                     

liszt , tejföl , túró , vaj , tej , élesztő , sajt

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra