Jahni László receptje
2022. november 7.40 dkg sütőtök
10 dkg főtt, áttört burgonya
10 dkg apró szemű zabpehely
panírmorzsa
étolaj a sütéshez
só, bors
Tökmagolajos majonéz
Hozzávalók:
1 db tojássárgája
1 dl tökmagolaj
2 dl étolaj
½ citrom leve
pici mustár
só, bors
pici porcukor
A sütőtököt egyben, 180 fokos sütőben puhára sütjük. Ha kihűlt, meghámozzuk, villával összetörjük.
Hozzáadjuk az áttört krumplit és a zabpelyhet, jól elkeverjük. Hűtőben pihentetjük fél órát, hogy megdagadjon a zabpehely.
Kroketteket formázunk, morzsában meghempergetjük, és étolajban ropogósra sütjük.
A majonéz hozzávalóit összedolgozzuk.
Jahni László , Sütőtökkrokett tökmagolajos majonézzel , sütőtök , őszi recept