Receptek

Medvehagymás kifli

János testvér és Bori néni receptje

2023. április 28.

64 db kiflihez


Kelt tészta


Hozzávalók:

2,5 dkg élesztő 1 ek. cukor

0,5 dl tej

35 dkg liszt

1,5 dl tejföl

1 tojás

csipetnyi só

fél dl napraforgóolaj

1 db tojás a lekenéshez


Töltelék


Hozzávalók:

10 dkg vaj

40 g monostori medvehagymapüré



ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A megkelt tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, négy darab 25 cm átmérőjű kört formálunk. Ezeket a töltelékkel megkenjük. A megkent köröket 16-16 cikkre vágjuk fel, melyeket ezután kívülről befelé haladva (tehát a körcikk szélétől a középpont felé) feltekerünk. A kifliket lekenjük a tojással. 200 fokra előmelegített sütőben sütőpapíron kb. 15 percig sütjük.


Megjegyzés: a medvehagymát szerkesztőségünk János testvérrel, a konyha vezetőjével a kolostor arborétumában gyűjtötte.

medvehagyma