Cikkek

Magyar Konyha

2024. június 29.

grill , grillsajt , tartja , ricotta , grillezés

Az igazi grillélet az előre pácolt húsokon és gyári kolbászokon túl kezdődik! Könnyű recepteket válogattunk a grillpartihoz, így annak is lesz ideje bulizni, aki megsüti a vacsorát.

A grillszezon beköszöntével mindenki szívesen veszi elő azokat a már bevált ételeket, amelyeket ismer és szeret a család és a baráti kör. Most mégis kísérletezésre invitáljuk az olvasót, öt olyan grillezett fogással, amelyek között előétel, húsmentes opció és egy igazán professzionálisan kivitelezett, jól ismert klasszikus is van.


Grillezett paradicsom ricottával




Nábelek Zsófia receptjének az egyszerűsége nagyszerű. Lényegében három hozzávalóból – paradicsom, ricotta és kovászos kenyér – készül színes és ínycsiklandó előétel, amelyet a paradicsomok enyhén füstös, koncentrált íze ural.

Pillanatok alatt készen van, ezzel kezdődhet a sütögetés! 


Grillen sült sajt és minipadlizsán




Ugyancsak kevés hozzávalóból lesz parádés fogás Kalla Kálmán jóvoltából. A forró grill-lapon először a padlizsánokat, aztán a paradicsomokat és a sajtokat kell megsütni, a fűszer pedig a frissen őrölt bors lesz. A legjobb, ha többféle sajttal (grillsajt, camembert, feta) is kipróbáljuk!

Íme a recept!


Grillezett padlizsán




Körténként és főtételként is megállja a helyét az így grillezett padlizsán, amely ebben a formában egészen neutrális, de kreatív öntet vagy akár dresszing választással szinte bármi kihozható belőle! 

Tovább a recepthez!


Satay, vagyis az indonéz kebab mogyorómártással




Ez egy trükkösen elkészített csirkenyárs, izgalmas fűszerezéssel, hozzá pedig chilis-szójaszószos mogyorószósz készül, amibe mártogatva éri el a tökéletes ízhatást Bereznay Tamás étele. 

Így készül a satay!


Mézes-mustáros grillezett tarja




Magyarországon a grillezésnek a tarja körülbelül ugyanolyan fontos kelléke, mint a faszén. Nélküle elképzelhetetlen. És ezzel nincs is baj, hiszen a tarja megunhatatlan, Adi Matzek receptjében ráadásul most nem csak a szokásos pác kerül rá, hanem egy curry-vel csavart változat – persze csak ha nem kreatívkodunk tovább a zöldfűszerekkel. 

Tovább a recepthez!

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek

Recept ajánló