Kinőtte pici helyiségét a debreceni Jardin Cukrászda, így a helyiek egy nagyobb, látványosabb, impozánsabb Jardinnak örülhetnek decembertől.
– Számomra a Jardin mindig is több volt, mint egy cukrászda; ez az a hely, ahol a szenvedélyem találkozik a város iránti szeretettel és az ízek iránti rajongással. Amikor 2024 november végén újra megnyitottuk a Jardint egy nagyobb, elegánsabb helyszínen, valóra vált egy régi álmom, hogy a Jardinban ne csak ízletes desszerteket kínáljunk, hanem egy olyan helyet teremtsünk, ahol minden vendég otthon érezheti magát" – mondta a Magyar Konyhának Májer Erika, a Jardin tulajdonosa.
![]()
Az aprócska üzlet, ahol eddig működtünk, tele volt szívvel és lélekkel, és ott kezdődött minden. Viszont az utóbbi években a növekvő alapanyag-, energia- és bérköltségek miatt már nem tudtunk úgy működni, ahogy szerettünk volna. A bezárás helyett úgy döntöttem, hogy előre menekülünk. Hiszek abban, hogy ha az elhivatottságot és a szenvedélyt továbbvisszük, akkor ennek a döntésnek is meglesz a gyümölcse.
![]()
Az új Jardin nemcsak nagyobb térrel és kényelmes ülőhelyekkel várja majd vendégeket, hanem kibővített kínálattal is. A francia desszertek mellett helyet kapnak a hazai klasszikusok és az egyszerűbb kávéházi sütemények, valamint a leveles tésztával készült péksütemények és szendvicsek. – Mindig is fontos volt számomra, hogy a vendégeink változatos, szezonális kínálatot találjanak nálunk, olyan ízeket, amelyekkel valami újat és különlegeset adhatunk – mondja Erika.
![]()
Az új belső teret Szakály János, debreceni belsőépítész álmodta meg. Munkája francia kávéházi hangulatot hoz Debrecen egyik ikonikus épületébe, finom, részletgazdag kialakítással, amit helyi iparművészek kézzel készített munkái díszítenek.
![]()
– A Jardinban minden apró részlet a hazai értékeket tükrözi, hiszen számunkra az alapanyagok hazai forrásból való beszerzése éppoly fontos, mint a fenntarthatóság. Magam is gyümölcstermesztéssel foglalkozom, és szeretném, ha a vendégeink az én szívemhez közeli, friss alapanyagokat élvezhetnék minden falatban – mondta el a tulajdonos.