Receptek

Őzgerinc, cékla, édesburgonya, áfonya

Macsinka János receptje

2025. július 14.

1 kg őzgerinc


1 dl olívaolaj


10 dkg vaj


kakukkfű


zsálya


rozmaring


3+3 sült cékla és lilaburgonya


3 db sült édesburgonya


20 dkg savanyított áfonya


30 dkg kucsmagomba


1 dl vadjus


só, frissen őrölt bors

ADAG: 4 főre

A letisztított őzgerinceket olíva­olaj és vaj keverékében a zöldfűszerekkel együtt kérgezzük, majd 58 fokos maghőmérsékleten megsütjük, tálalásig pihentetjük.


A sült céklákat és édesburgonyát apró kockákra vágjuk és olívaolajon megpirítjuk. Tálaláskor savanyított áfonyát, pirított kucsmagombát és kevés vadjus-t adunk hozzá. Díszíthetjük édesburgonyakrémmel is.

További receptek

Kapcsolódó cikkek