Szabi, a pék receptje
2025. október 21.- 300 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 300 g finomliszt
- 100 g hideg vaj
- 200 g porcukor
- 60 g (1 dl) hideg víz
- 2 csipet só
- Szilvás töltelék:
- 200 g szilvalekvár
- 1 tojás (kenéshez)
- 50 g mandulapehely
- 400 g friss szilva
- 30 g barna cukor
A tészta gyors összegyúrása után 80 g-os gombócokat készítünk, amelyeket sodró fával 15 cm átmérőre nyújtunk. Megkenjük szilvalekvárral, majd rátesszük a friss, szeletelt szilvát.
A behajtogatott széleket felvert tojással megkenjük, barna cukorral és mandulapehellyel megszórjuk. 180 fokon, légkeveréssel 18–20 percig sütjük.
szilva , galette , szabi a pék