Receptek

Szilvás galette

Szabi, a pék receptje

2025. október 21.
  • 300 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 300 g finomliszt
  • 100 g hideg vaj
  • 200 g porcukor
  • 60 g (1 dl) hideg víz
  • 2 csipet só
  • Szilvás töltelék:
  • 200 g szilvalekvár
  • 1 tojás (kenéshez)
  • 50 g mandulapehely
  • 400 g friss szilva
  • 30 g barna cukor


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A tészta gyors összegyúrása után 80 g-os gombócokat készítünk, amelyeket sodró fával 15 cm átmérőre nyújtunk. Megkenjük szilvalekvárral, majd rátesszük a friss, szeletelt szilvát.

A behajtogatott széleket felvert tojással megkenjük, barna cukorral és mandulapehellyel megszórjuk. 180 fokon, légkeveréssel 18–20 percig sütjük. 

szilva , galette , szabi a pék

Kapcsolódó cikkek