A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Rántott csirke remoulade mártással

Segal Viktor receptje

2021. január 8.
  • 4 db kicsontozott csirkecomb
  • 2 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 3 db száraz péksütemény darált morzsája
  • 5 dl napraforgóolaj

A REMOULADE MÁRTÁSHOZ:

  • 250 ml (1 pohár) majonéz
  • 1 db kemény tojássárgája
  • 2 db kisméretű csemegeuborka
  • 1 tk friss metélőhagyma
  • 1 tk friss petrezselyem
  • 1 tk tárkony
  • 1 tk turbolya
  • 1 ek kapribogyó
  • 1 db szardella, apróra vágva (elhagyható)
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A rántott csirkéhez lehetőleg házilag daráljuk a kenyérmorzsát.


A csirkét besózzuk. Először a lisztbe forgatjuk, majd a kicsit felvert egész tojásba, végül a prézlibe. Éppen csak betakarjuk vele a tojásos csirkedarabokat. Elég rá annyi morzsa, amennyi a saját súlyától ráragad. Olajban közepes lángon többször megforgatva kisütjük. Ha beleszúrunk a húsba, és már nem gyöngyözik, akkor jó.

A remoulade mártáshoz a hozzávalókat apróra vágjuk és elkeverjük a majonézben.



csirkecomb , tojás , liszt , morzsa , napraforgóolaj , majonéz , csemegeuborka , tárkony , metélőhagyma , petrezselyem , turbolya , kapribogyó , szardella