Kitzinger Szonja
2025. szeptember 16.Hétvégén rendezik a Szaft ’N Burger versenyt Debrecenben. A hamburgersütő viadalon a Magyar Konyha csapata is megméretteti magát.
Szeptember 20-án szombaton immár ötödik alkalommal gyűlnek össze a cívisvárosban a hamburger szerelmesei. A Szaft ’N Burger nem csak egy egész napos piknik, hanem komoly szakmai verseny is, ahol a profi kategória győztese 1 évre hazaviszi Az ország burgere címet.
Az esemény ötletgazdája egy közeli családi gazdaság, a Hortobágy Angus. Egyik fő termékük, a prémium Angus burger szolgálja az alapot a versenyzőknek, de ezekből készülnek 5 helyen a jobbnál jobb hamburgerek, amit a nagyközönség is megkóstolhat.
Szakértő mozdulatok
A versenyen profi és amatőr kategória is lesz, de próbálkozhatnak a fiatalok is, méghozzá a junior kategóriában. Aki a hamburger mellett másban is kipróbálná magát, az a steak-tusán is indulhat, ahol idén Angus puha-hátszínből kell a legtökéletesebb steaket elkészíteni. A legjobb debreceni amatőr burgerkészítő pedig Debrecen város burgerét adja majd, amelyet a tervek szerint – egy jótékony céllal összekötve – remélhetőleg debreceni vendéglátóhelyeken is lehet kóstolni.
Az esemény szakmai fővédnöke Jancsa Jani gasztroblogger, a Bamba Marha Burger Bár szakmai vezetője, míg a profi zsűrit Zákány Dani, a debreceni Grillakadémia alapítója vezeti majd.
Zákány Dániel, Grillakadémia
A közönség egész nap ingyenesen látogathatja a Nagyerdőre szervezett eseményt, ahol burgerek kóstolásán túl kézműves sörfőzdék, koncertek és egyéb programok is várják az érdeklődőket.
További információk: azorszagburgere.hu oldalon