Pohner Ádám receptje
2023. január 28.2 kg kacsaaprólék (farhát, csontok, szárny)
3 liter csirkealaplé
2 db vöröshagyma
1 db fokhagyma
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
4 szál angolzeller
20 dkg gyömbér hámozva
3-4 löttyintésnyi METRO CHEF szójaszósz
2 db csillagánizs
2 db METRO CHEF egész fahéj
1 db csili
1,5 ek só
70 g
A kacsaaprólékot 200 fokon 25-30 percig sütjük, hogy aranybarnára piruljon. A fölösleges zsírt leöntjük róla. Egy lábasba tesszük, felengedjük a csirkealaplével (egy-két decit öntsünk a tepsibe is, amiben sütöttük, hogy feloldjuk vele az értékes pörcöket), óvatosan sózzuk, és lassan, gyöngyözve kb. 3 órán át főzzük.
1,5 óra után zöldségekkel és fűszerekkel gazdagítjuk a levet, amihez a hagymákat és a fűszereket félbevágjuk, száraz serpenyőben megpirítjuk. Betétnek hajszálvékony répa-julienne-t, gőzölt pak choit tálaljunk friss gyömbérrel kiegészítve, de gazdagíthatjuk rizstésztával, korianderrel, csilivel is.