Endrédi Zoltán receptje
2021. június 16.- 4 db szivárványos pisztráng (350-400 g)
- 10 dkg vaj
- 20 dkg brokkoli
- 20 dkg mandula
- 1 db citrom héja
- 20 g nagy szemű só
- 10 g szódabikarbóna
- 5 dl tejszín
- 2 dl sweet chili
- 1 db lime
- 1 tk olívaolaj
- chilisó
A brokkolifejeket szódabikarbónás vízben blansírozzuk, thermomixerben vagy botmixerrel 70 g vaj hozzáadásával krémes állagúra turmixoljuk, chilisóval fűszerezzük.
A serpenyőben maradt vajban aranybarnára pirítjuk a mandulát, lime-ot és sweet chilit adunk hozzá.
180 °C-os sütőben a brokkolirózsákat olívaolajjal megpirítjuk.
szivárványos pisztráng , vaj , brokkoli , mandula , citrom , olívaolaj , sweet chili , nagy szemű só , szódabikarbóna , tejszín , lime