Gyurik Gábor receptje
2021. július 22.- 40-50 dkg nektarin kimagozva
- 12 dkg nádcukor
- 4 dl tej (3,5%)
- 1 db citrom
- 1/2 rúd vanília
- 1 rúd fahéj
- 2 szem csillagánizs
- 10 dkg mascarpone
- 1 db lime leve
- 1 db narancs héja
- 1 ek porcukor
- 2 szál izsóp levele apróra vágva
- csipet só
A cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a gyümölcsöt, a fűszereket, és felöntjük tejjel. Ha felforrt, pár percig főzzük, majd kivesszük a fűszereket belőle, és leturmixoljuk egy csipet sóval és a citromlével. Átpasszírozzuk, kóstoljuk, ha szükséges, még ízesítünk rajta.
Tálalás előtt a mascarponét bekeverjük a lime-lével, a narancs lereszelt héjával, a zöldfűszerekkel és a porcukorral. Friss gyümölcsöt is adhatunk hozzá, apró kockákra vágva.
izsóp , lime , narancs , mascarpone , nektarin