A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Tiramisú

Balázs János zongoraművész receptje

2019. október 1.
  • 4 db tojás
  • 50 dkg mascarpone
  • 20 dkg porcukor
  • 2 doboz babapiskóta
  • 3 dl kávé (Santa Cristina El Salvador)
  • kakaópor (Tutti)
  • 1 dl rum (Abuelo, 7 éves)
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a tojássárgájához hozzáadjuk a mascarponét, a porcukrot és a rumot, majd összekeverjük. Ezek után óvatosan hozzáadjuk a kemény tojásfehérjehabot és összekeverjük. A babapiskótát a már kissé kihűlt kávéba forgatjuk, éppen csak annyira, hogy megkapja a tetejét a kávé. A babapiskótákat tálba helyezzük, és rétegenként ráöntjük a krémet úgy, hogy éppen ellepje. 3-4 réteg után a tetejére kakaóport szórunk, és lefedve hűtőbe tesszük néhány órára.


rum , kávé , babapiskóta , porcukor , mascarpone , tojás

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra