Gáll Tímea receptje
2024. december 29.40 dkg liszt
1 egész tojás
1 ek ecet
1 ek cukor
kevés langyos sós víz
borsónyi timsó
30 dkg disznóháj
10 dkg liszt
durvára vágott cukros dió a szóráshoz
40 dkg lisztből, egy kanál ecetből, egy evőkanál cukorból és kevés langyos sós vízből, melyben a borsónyi, apróra tört timsót feloldottuk, jó puha rétestésztát készítünk.
30 dkg hájat húsdarálón ledarálunk, 10 dkg liszttel összedolgozzuk, és az egész masszát három részre osztjuk.
Egy részt a rétestésztára kenünk és összehajtogatjuk. Fél óráig pihentetjük, majd a második adag hájat is rátesszük, újabb fél óra után a harmadikat is. Ezt is pihentetjük.
Fél centi vastagra kinyújtjuk, ujjnyi csíkokat vágunk belőle felhevített, forró késsel, lekenjük tojásfehérjével, majd cukros dióba mártjuk. Jó forró sütőben, ernyős sütőn halványsárgára sütjük.