Receptek

Hájas ernyős

Gáll Tímea receptje

2024. december 29.

40 dkg liszt

1 egész tojás

1 ek ecet

1 ek cukor

kevés langyos sós víz

borsónyi timsó

30 dkg disznóháj

10 dkg liszt

durvára vágott cukros dió a szóráshoz


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

40 dkg lisztből, egy kanál ecetből, egy evőkanál cukorból és kevés langyos sós vízből, melyben a borsónyi, apróra tört timsót feloldottuk, jó puha rétestésztát készítünk.

30 dkg hájat húsdarálón ledarálunk, 10 dkg liszttel összedolgozzuk, és az egész masszát három részre osztjuk.

Egy részt a rétestésztára kenünk és összehajtogatjuk. Fél óráig pihentetjük, majd a második adag hájat is rátesszük, újabb fél óra után a harmadikat is. Ezt is pihentetjük.

Fél centi vastagra kinyújtjuk, ujjnyi csíkokat vágunk belőle felhevített, forró késsel, lekenjük tojásfehérjével, majd cukros dióba mártjuk. Jó forró sütőben, ernyős sütőn halványsárgára sütjük.



hájas tészta

További receptek

Kapcsolódó cikkek