Receptek

Zserbó

Zserbó

Andrész Zoltán receptje 45 szelethez

TÉSZTA

HOZZÁVALÓK:
  • 900 g liszt
  • 450 g vaj
  • 150 g Koronás Porcukor
  • 75 g élesztő
  • 1 db tojás
  • 5 dl tejszín
  • csipet só

TÖLTELÉK

HOZZÁVALÓK:
  • 500 g darált dió
  • 250 g Koronás Porcukor
  • 1 rúd vanília magja
  • 1 db citrom reszelt héja
  • baracklekvár (házi készítésű)

MÁZ

HOZZÁVALÓK:
  • 300 g étcsokoládé (min. 50%-os)
 
ELKÉSZÍTÉSE:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, három részre osztjuk, majd fél óráig pihentetjük. A töltelék hozzávalóit szárazon összekeverjük.

Kinyújtjuk az első tésztát, megkenjük baracklekvárral, majd a töltelék felét egyenletesen rászórjuk.

Kinyújtjuk a második tésztát, rátesszük, ezt is megkenjük baracklekvárral, rátesszük a maradék diótölteléket.

Erre jön a harmadik tészta, amit villával megszurkálunk. Szobahőmérsékleten fél órát pihentetjük, majd 180 °C-os sütőben 40-45 percig sütjük. Még forrón nyújtófával óvatosan átmegyünk rajta, hogy egyenletes legyen.

Amikor kihűlt, ráteszünk egy másik tepsit, megfordítjuk, hogy az a fele legyen felül, amin sült, így egyenletes lesz.

A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk és egyenletesen a tésztára kenjük.

 

 

 


Ossza meg ismerőseivel:
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.