Cikkek

A legjobb hamburgerező a környéken, és a környék szót itt érdemes tágan értelmezni – ezekkel a szavakkal ajánlja a Magyar Konyha hamarosan megjelenő, 2025-ös Balatoni Gasztrokalauza az alsóörsi Bitang Burgert, amelyben évente már 50 ezer szendvics készül.

A vendéglátóhelyet alapító testvérpár, Kovács Balázs és Olivér, valamint utóbbi párja, Radnóti Mária által megálmodott Bitang Burger története közel egy évtizede kezdődött, amikor a nagy építkezési hullám zajlott a Balaton körül. A család egy vasárnapi napon azon tűnődött, hogy nekik is lépniük kellene, de végül felmerült bennük a gondolat: mi lenne, ha először valami olyat építenének, ami pénzt is hoz a konyhára? Így jutottak arra az elhatározásra, hogy közösen megvalósítják gyerekkori álmukat, egy minőségi hamburgerezőt.

Mostanra több mint 100 ezer eladott hamburgerrel büszkélkedhetnek, miközben folyamatosan nő a vendégeik száma: idén májusban már akkora volt a kereslet a burgereik iránt, mint tavaly az augusztusi csúcsszezonban, így azon kell gondolkodniuk, hogyan kezelik a folyamatos forgalomnövekedést és miként tudják a leghatékonyabban kiszolgálni a vendégeket.

„2021 márciusában, a Covid idején, ideálisnak nem mondható körülmények között, maszkokban, gumikesztyűkben és csak elviteles kiszolgálásra nyitottunk meg” – emlékeztek vissza a kezdetekre. Ráadásul egyedül Balázsnak volt gasztronómiai tapasztalata, ugyanis a Bitang előtt Mária programozóként, Olivér villanyszerelőként dolgozott.




„Ráéreztünk annak az ízére, hogy milyennek kellene lennie a jövőben a magyar vendéglátásnak. Kicsit dinamikusabbnak, kicsit kevésbé feszengősnek, de mégis igényesnek. Ezek az irányelvek, amik vezetnek minket. Hisszük, hogy hosszú távon kell értéket és minőséget képviselnünk ahhoz, hogy sikeresek legyünk” – mutattak rá.

Most járnak az ötödik évben a nyitás óta, amikor sok étterem megáll a fejlődésben, de náluk ez egyáltalán nem érzékelhető. Éves szinten mostanra 50 ezer környéki hamburgert adnak el, és áprilisban megdőlt az egy nap alatt eladott ételeik rekordja is 420 adaggal. Évről évre 5-8 százalékos emelkedést tapasztalnak, amit idén még elbír a konyhájuk, de utána gondolkozniuk kell majd azon is, hogyan tovább.

A Bitang Burger 2024-ben Magyarország legjobb hamburgerezője lett a Street Kitchen szerint. Itt minden hamburger egy műalkotás, ezért érdemes előre foglalni, aki csak odaállít, gyakran éhen marad – olvasható a Magyar Konyha 2025-ös Balatoni Gasztrokalauzában, amely a július-augusztusi számunk mellékleteként jelenik meg.


Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek

Recept ajánló