Cikkek

Magyar Konyha

2025. június 26.

nespresso , jegeskávé , kávékapszula , kávégép

A Nespresso új ízekből, menő jegeskávé-receptekből, trendi, élénk színű kávégépekből és kiegészítőkből álló limitált kiadású kollekcióját a nagyvárosi életérzés és a kilencvenes évek nosztalgiája ihlette.

A Nespresso 2025-ös nyári, limitált kiadású kávé- és kiegészítőkollekciója segít megragadni a városban töltött nyarak feledhetetlen pillanatait. Idén is hűsítő jegeskávé-receptek, régóta várt ízek, valamint látványos színvilágú kávégépek és kiegészítők közül válogathatnak a kávérajongók!

„A nyári szezon újdonsága a Pistachio Vanilla Over Ice kávé, melyet kifejezetten jegeskávé elkészítéshez alkottunk meg. Komplex és édeskés ízvilágával biztosan egy különleges meglepetés lesz” – mondta el Hrozik Márk, a Nespresso kávénagykövete. Hozzátette: „Évek óta egyre népszerűbb a pisztácia – az íz rajongóinak nagy örömére – így mi is izgatottan vártuk, hogy idén ezzel a limitált kiadású ízesített kapszulával tudjuk meglepni a magyar kávérajongókat. Érdemes megkóstolni zabitallal és egy kevés mézzel, a bátrabbak pedig egy csipet sóval felidézhetik a szicíliai pisztácia jellegzetes ízét is.”


Megérkeztek a városi nyár frissítő jegeskávéi




A limitált kiadású kollekció számos jegeskávé-variációt kínál a legmelegebb évszakra: a forró nappalok mellett az enyhébb éjszakák is elképzelhetetlenek egy-egy különleges jeges kávéital nélkül. Itt van mindjárt a Pistachio Vanilla Flavour Over Ice a pisztácia és a krémes vanília ellenállhatatlan párosításával, vagy a megújult Coconut Vanilla Flavour Over Ice, amelynek minden kortya a trópusi nyarakat idézi. Aki pedig egy kis pluszra vágyik, annak tökéletes választás lehet a B6-vitaminnal dúsított, mandulás-vaníliás ízvilágú double espresso, a Vertuo Active kávékapszula, amelyből nagyon kellemes, hűsítő jegeskávé készíthető.

A limitált kiadású ízek mellett természetesen továbbra is elérhetők a Nespresso szezonálisan visszatérő állandó jegeskávéi, például az Original rendszerhez tervezett, lágy, gyümölcsös ízvilágú Freddo Delicato vagy a markáns, sötét pörkölésű Freddo Intenso, míg a Vertuo kávék rajongói az élénk Ice Leggero, a karakteres Ice Forte vagy a gazdag aromájú Cold Brew Style Intense kávék közül választhatnak.


Színes kiegészítők alapozzák meg a nosztalgikus hangulatot


A kollekciót a Nespresso limitált kiadású, élénk színű kávégépei és kiegészítői teszik teljessé.

A nyári színpaletta központi árnyalatai a pisztácia és a napsárga kifinomult megjelenést kölcsönöznek a limitált kiadású Vertuo Pop kávégépeknek, akárcsak a hozzájuk passzoló jégkockatartónak és utazópoharaknak. Az új, elegáns Barista Mixology koktélpoharak ízlésesen variálhatók a pasztellszínű, limitált kiadású kávégépekkel és kiegészítőkkel, például a cukormázrózsaszín Aeroccino3 tejhabosítóval, hogy még színesebbé és játékosabbá tegyék a nyári napok kávérituáléit – ami nem kis szó, hiszen tudjuk, hogy egy jéghideg latte vagy egy karakteres cold brew már önmagában is mennyire ütős!


Egyedi receptek és hűsítő jegeskávéélmény a forró nyári napokra


Aki szeretné a legtöbbet kihozni az új és a visszatérő kávékból, annak érdemes kipróbálnia a Nespresso szakértői által alkotott recepteket, amelyek néhány hozzávalóval, egyetlen gombnyomással könnyedén elkészíthetőek.


Pisztáciás-vaníliás jeges latte




Ebben a jeges kávéreceptben az ellenállhatatlan pisztácia gazdag aromája harmonikus párost alkot a zabital lágyságával, amit csak fokoz a tetejére kerülő pillecukor. Pisztáciarajongóknak kötelező!


Hozzávalók: 


  • 1 Nespresso Vertuo Pistachio Vanilla Over Ice kávékapszula (80 ml)
  • 180 ml Barista zabital
  • 6 nagyméretű jégkocka (egyenként 30 grammosak)
  • 5 g pisztáciakrém
  • 5 g pisztácia
  • 10 g pillecukor


Elkészítés:


  1. Kenjük a pisztáciakrémet egy nagy átlátszó pohár aljára és oldalára, majd tegyünk 6 nagyméretű jégkockát a pohárba, és öntsünk rá 80 ml zabitalt.
  2. A maradék 100 ml zabital habosítsuk fel, majd öntsük a pohárba helyezett jégre úgy, hogy hagyjunk egy kis helyet a kávénak.
  3. Készítsünk 80 ml Nespresso Vertuo Pistachio Vanilla Over Ice kávét közvetlenül a pohárba.
  4. Díszítsük az elkészült recept tetejét apró pillecukorral, végül szórjuk meg tört pisztáciával.


Kókuszos-vaníliás mocktail




Ennek a mocktailnak a frissességét a kókusz és az édeskés vanília mellett egy csipetnyi hűs, élénkítő menta adja. Tökéletes választás egy forró délutánra, vagy egy nyári estére.


Hozzávalók: 


  • 1 Nespresso Vertuo Coconut Vanilla Over Ice kávékapszula (230 ml)
  • 100 ml kókuszvíz
  • 7 nagyméretű jégkocka (egyenként 30 grammosak)
  • 15 ml vaníliaszirup
  • 1 ág friss menta


Elkészítés:


  1. Tegyünk 6 jégkockát és 3 friss mentalevelet egy nagy méretű koktélpohárba, majd öntsünk rá a vaníliaszirupot. Töltsünk a kókuszvizet a pohárba.
  2. Egy másik pohárba készítsünk 80 ml Nespresso Vertuo Coconut Vanilla Over Ice kávét a Nespresso Vertuo kávégépünk „Kávékészítési mód receptekhez” funkciójával (a Vertuo Next vagy a Vertuo Pop kávégépen nyomjuk meg kétszer a kávé gombot, amíg kéken kezd világítani).
  3. Egy Nespresso Barista Receptkészítőbe tegyünk 1 db jégkockát, öntsük rá az elkészült kávét, majd válasszuk ki az „Iced Nitro” receptet. A kávéhabot egy shaker segítségével is elkészíthetjük, ehhez alaposan rázzuk össze a jégkockát és az elkészült kávét.
  4. Óvatosan töltsük az elkészült kávéhabot közvetlenül a kókuszvízre, majd díszítsük ízlés szerint mentalevéllel az elkészült kávéitalt.


Mandulás-citrusos jeges latte




Különleges jeges kávéélmény hozzáadott B6 vitaminnal a mandula rajongóinak. A hideg tejhab, a vaníliás-mandulás kávé és a méz hármasa egy igazi hűsítő desszertet kínál, amit a frissen reszelt citromhéj tesz teljessé.


Hozzávalók: 


  • 1 Nespresso Vertuo Active kávékapszula (80 ml) 
  • 2 nagyméretű jégkocka (egyenként 30 grammosak)
  • 10 g méz + díszítéshez
  • 120 ml 1,5%-os zsírtartalmú tehéntej
  • mandulaszeletek és kezeletlen citromhéj a díszítéshez


Elkészítés:


  1. Tegyünk 2 nagyméretű jégkockát egy közepes méretű, átlátszó pohárba, majd adjuk hozzá a mézet.
  2. Készítsünk a tejből hideg tejhabot, majd töltsük a jégre.
  3. Készítsünk 80 ml Nespresso Vertuo Active kávét közvetlenül a pohárba.
  4. Az elkészült recept tetejét díszítsük mandulaszeletekkel és citromhéjjal. Egy kis extra édességért csorgassunk rá egy kevés mézet.


A Nespresso 2025-ös nyári limitált kiadású kollekciója a készlet erejéig elérhető a weboldalon és a Boutique-okban. Ne feledkezzünk meg a használt kapszulákról sem, amelyek a futárszolgálattal való visszaküldés és a Boutique-ok mellett már az ország Media Markt üzleteiben is leadhatók – a Nespresso pedig minden hozzá visszajutott kapszula újrahasznosításáról gondoskodik.


Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek

Recept ajánló